23 de març del 2015

Tortosa obre al trànsit el nou vial que connecta el barri del Temple amb la zona dels Portals de Ciutat


TORTOSA (Baix Ebre).- La ciutat de Tortosa guanya des d'aquest dilluns un nou accés des del sud, amb l'obertura i prolongació de la Rambla Ferran d'Aragó, que a partir d'ara connecta el Temple i Centre amb la zona dels Portals de Ciutat per sota del pont Tirant lo Blanc i en paral·lel al canal de l'Esquerra de l'Ebre. El nou vial esdevé un passeig, amb doble sentit de circulació, voreres i carril bici. El nou tram de carrer s'inicia a la cruïlla entre la Rambla Ferran d'Aragó i el carrer Ferran Arasa, just davant de la Comissaria dels Mossos, on s'ha construït una rotonda per facilitar la mobilitat, i s'allarga fins després del pont Tirant lo Blanc, connectant amb el passeig del Canal, ja existent als Portals. El nou vial té 300 metres de llargada.


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, i els responsables de la Junta de Compensació del Pla Parcial Temple Sud, així com l'empresa que fa les obres d'urbanització, Subirats Berenguer, han presentat aquest dilluns a la tarda l'actuació. Una vegada finalitzada la urbanització de la prolongació de la Rambla Ferran d'Aragó, els propietaris del Pla Parcial Temple Sud estan treballant en les obres d'urbanització del carrer Ferran Arasa, perpendicular a l'anterior, que suposarà una millora en l'accés des de la plaça del Bimil·lenari. Aquest vial també incorporarà carril bici i una àmplia zona enjardinada. El seu acabament està previst per a finals d'abril. Amb aquesta obra es garantirà un millor accés a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Mentre durin aquestes obres, l'accés als Mossos es fa per la Rambla Ferran d'Aragó. Aquestes dues actuacions de millora de la mobilitat en aquest sector de la ciutat es fan en el marc de l'acord entre l'Ajuntament i la Junta de Compensació del Pla Parcial Temple Sud. Es tracta d'uns terrenys amb una superfície de 77.272 metres quadrats delimitats pel pont Tirant lo Blanc, el canal de l'Esquerra, l'autovia Tortosa-l'Aldea (C-42) i el carrer Ferran Arasa. Aquest pla parcial té un sostre comercial previst de 10.494 metres quadrats i una superfície total d'edificabilitat per a usos residencials de 60.439 metres quadrats. La inversió estimada en la urbanització del tot el pla parcial és d'uns 4,5 milions d'euros./ Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta