10 d’abril del 2015

Bertomeu (PP) anuncia l’arrendament de la finca Bombita a particulars per tornar a conrear-hi arròs



DELTEBRE (Baix Ebre).- El diputat del PP i candidat a l’alcaldia de Deltebre, Joan Bertomeu, ha avançat aquest divendres que el govern de l’Estat subhastarà enguany les parcel·les de la finca Bombita entre els productors d’arròs que així ho sol·liciten. Al febrer del 2010, l’anterior govern del PSOE va tancar la compra de les 516 hectàrees de la finca per uns 9,5 milions d’euros. Però encara calien 14 milions més per obrir Bombita als turistes i fer-hi obres de restauració ambiental i contra la regressió del Delta. Amb la crisi econòmica i el canvi de govern, el Partit Popular va deixar el projecte en suspens i ja va anunciar que veïns de Deltebre podrien fer-se càrrec de la gestió de la finca.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bertomeu ha detallat que, del total de 2.000 jornals d’arrossars, hi ha uns 700 jornals que es podrien tornar a conrear, i que l’Estat arrendaria parcel·les d’entre 20 i 30 jornals de terra. Al mateix temps, es rehabilitarà el mas de Bombita i es respectarà la llacuna del Canal Vell i les activitats de caça. Així, l’empresa estatal Tragsa reinvertirà els ingressos pels arrendaments en les actuacions de defensa de la costa.

D’altra banda, Bertomeu ha repassat altres temes d’interès per a Deltebre i el territori, com les obres dels regants, les mesures contra la plaga del caragol maçana o la necessitat de dragar la desembocadura del riu per afavorir la navegació de pescadors i turistes. A més, el diputat del PP ha valorat que potser no caldrà construir el tram ebrenc de l’autovia A-7 entre el Perelló i Sant Rafel del Riu, ja que la voluntat del govern del PP és alliberar els peatges de l’autopista AP-7.

Però, tot i així, Bertomeu ha deixat clar que el govern de l’Estat ha tret del calaix els projectes de traçat dels dos trams pendents, i que els tràmits continuen endavant. Finalment, el diputat ha fet una defensa dels bous a les Terres de l’Ebre, i ha recordat que el govern del PP vol protegir la cultura dels bous i la tauromàquia a tota Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta