24 d’abril del 2015

Carles Luz apunta que l'ampliació del Parc Natural dels Ports està bloquejada per la negativa d'Horta de Sant Joan



GANDESA (Terra Alta).- L’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, el convergent Carles Luz, ha culpat l’actual govern d’Horta de Sant Joan del bloqueig que afecta l’ampliació del Parc Natural dels Ports a les serres de Pàndols i Cavalls. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Luz ha recordat aquest divendres que al principi del mandat es va poder avançar molt per ampliar el parc natural a diversos municipis de la Terra Alta. Però ha dit que després aquest procés va quedar encallat, a causa de la negativa de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, tot i que abans s’havia aprovat una moció al Consell Comarcal. Segons Luz, per poder ampliar el parc natural cap a Bot i Gandesa, cal travessar també el terme municipal d’Horta de Sant Joan.

Aquest mandat, l’alcaldia d’Horta de Sant Joan ha estat per a José Antolí, del PP, amb el suport dels regidors de la UPTA-PM. Antolí torna a presentar-se amb el Partit Popular, però la regidora Soraia Roig encapçala una candidatura vinculada a Esquerra. Per la seua banda, el nou candidat de CiU és Joaquim Ferràs. En aquest sentit, Luz ha assenyalat que esperen que la nova composició de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, després de les municipals, tinga més sensibilitat amb l’ampliació del Parc Natural dels Ports.

La proposta en la que ha treballat la Generalitat afecta finques a Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Gandesa, Bot, Corbera d’Ebre i el Pinell de Brai, a més d’algun poble de la Ribera d’Ebre. De fet, l’ampliació del Parc Natural dels Ports, que ara té 35.000 hectàrees, era un compromís electoral de CiU a la Terra Alta i una aposta clara de l’alcalde de Gandesa. Segons Luz, l’ampliació permetria que la via verda de la Terra Alta, amb els seus 50.000 visitants anuals, travessés també el parc natural. A més, el fet de ser parc natural no afectaria activitats tradicionals com la caça, que és el que hauria despertat recels a Horta de Sant Joan. En el seu dia, també la plataforma de la Terra Alta va reclamar l’ampliació del parc natural, per blindar les serres de Pàndols i Cavalls de la implantació de parcs eòlics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta