16 d’abril del 2015

Els premis Federico Mayor Zaragoza formaran part d’un mapa comunitari d'experiències



TORTOSA (Baix Ebre).- El proper 25 d’abril es lliurarà el 8è Premi Federico Mayor Zaragoza, en un acte que presidirà el mateix exdirector general de la Unesco i president de la Fundació Cultura de Pau, a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa. L’edició d’enguany porta per títol “Ciutadans lliures, responsables i compromesos” i les protagonistes són les persones, entitats i centres escolars que donen a la seua feina diària un plus de valors, de compromís i responsabilitat social per a transformar una mica el món.

La presidenta de l’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa, Montse Esteve, ha explicat que en aquesta ocasió s’han lliurat 46 treballs, 21 en la categoria d’entitats culturals i socials, i 25 centres i experiències educatives. D’aquests, 14 treballs són de les Terres de l’Ebre. La resta són la majoria de Catalunya, tot i que també se n’han presentat de Galícia, Madrid i València, en total de 28 localitats diferents.

Esteve ha destacat que una de les novetats d’aquesta 8è Premi Federico Mayor Zaragoza és que les experiències seleccionades formaran part d’un mapa d’experiència d’educació comunitària a Catalunya impulsat per la Càtedra d’Educació Comunitària de la UAB-La Caixa i emmarcat en un projecte europeu.

Per la seua part, la sotsdirectora del Campus de la URV a les Terres de l’Ebre, Sara Romaguera, ha destacat la qualitat dels projectes i treballs que es presenten al concurs, i que contribueixen a donar a conèixer el territori. Romaguera també ha tingut paraules de reconeixement per a Mayor Zaragoza.

En el transcurs de l’acte, Federico Mayor Zaragoza impartirà la conferència 'Inventant el futur', i també hi haurà actuacions musicals i dansades, a càrrec de Sílvia Ampolla i Lo Planter. Des de l’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO ja han confirmat l’assistència de més de 150 participants i també de la secretària general adjunta de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, Carmen Pinar. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta