9 d’abril del 2015

Inverteixen 2’5 milions d’euros en la millora de la xarxa de regadiu del Delta



DELTEBRE (Baix Ebre).- La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i les comunitats de regants del Delta, d’acord amb la Generalitat, han iniciat obres de millora de la xarxa de regadiu del delta de l’Ebre per valor de 2’5 milions d’euros. Uns diners que provenen de la reversió de la meitat del cànon pel minitransvasament a Tarragona. Actualment, la CHE recapta un 80% del cànon i l’Agència Catalana de l’Aigua, el 20%. D’aquest percentatge, la CHE ara destina un 30% a obres al revestiment dels canals del Delta i millora de la xarxa, mentre que l’ACA hi destina tota la recaptació. Ara bé, les obres presentades aquest dijous corresponen només la CHE i a la comunitat de regants. En aquest sentit, el president de la CHE, Xavier de Pedro, ha mostrat la seva voluntat de donar continuïtat a aquest tipus d’obres per garantir el sistema de reg al Delta.

Tant el president de la Comunitat de Regants de l’Esquerra, José Pedro Castells, com el de la Comunitat de Regants de la Dreta, Manolo Masià, han mostrat la seva satisfacció per haver pogut desencallar una inversió que feia anys que es reclamava des del territori i que havia quedat paralitzada per desacords entre la CHE, els regants i la Generalitat. Així mateix, Masià ha avançat que un cop executades les obres de millora pendents caldrà fer manteniment dels canals construïts fa més de 25 anys.

D’altra banda, i quant al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, De Pedro ha afirmat que la seva revisió ja està en marxa però ha deixat clar que “no es farà cap canvi substancial” i que el cabal mínim fixat és “d’equilibri” dins de la conca./ Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta