7 d’abril del 2015

'La fi dels secrets', nou llibre d’intrigues polítiques i econòmiques de Miquel Esteve



MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- L'escriptor moranovenc Miquel Esteve ha tret al carrer el seu nou llibre, 'La fi dels secrets'. Després de l’èxit d''El Joc de Sade', Esteve s’endinsa en el gènere de la novel·la històrica. Esteve trasllada l’acció quasi 700 anys enrere en la Barcelona agònica per la pesta i exhausta per les guerres amb Castella i on una "casta" movia tots els fils de la política de la Corona Catalano-Aragonesa en benefici propi i en un context de crisi econòmica. De fet, la crisi financera que fustiga la ciutat, la insolvència de molts canvistes, la demora en el pagament de les pensions dels violaris i censals per part del clavari del municipi molesta la ciutadania i el canvista Francesc Castelló és castigat públicament per a escarni dels canvistes insolvents i per tranquil·litzar la població angoixada.

La ficció descobreix les intrigues de la família Gualbes, “ciutadans honrats” que van posar la corona de Martí l'Humà en mans castellanes per afavorir els seus interessos. L'escriptor i economista també ha destacat la vigència i els paral·lelismes del poder de l'oligarquia política i financera més de 700 anys després del relat de la seva novel·la. 'La fi dels secrets' és una història de poder, finances, amors i desamors que reflecteix amb realisme crític una estampa de la ciutat de Barcelona al període baix medieval amb personatges reals i d'altres ficticis. La nova novel·la de Miquel Esteve ha estat editada per Edicions B. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta