9 d’abril del 2015

Les CUP de Reus i Deltebre demanen més informació sobre el fallit Consorci d'Inversions Públiques


DELTEBRE (Baix Ebre).- La CUP de Reus i la CUP de Deltebre han registrat instàncies als respectius ajuntaments sol·licitant informació sobre el Consorci d’Inversions Públiques (CIP), formats fa anys pels ajuntaments de Reus, Tortosa, Amposta i Deltebre per construir diversos equipaments sanitaris, com el nou CAP d'Amposta o el nou hospital de Tortosa. Des de la CUP es demana que es clarifiqui l’existència del CIP i el seu funcionament. El consorci es va constituir per tal de finançar la construcció de diferents centres sanitaris a les Terres de l’Ebre abans de comptar amb el finançament per part del CATSalut, però aquests projectes -per valor d'uns 150 milions d'euros- no es van arribar a fer.

La CUP ha denunciat la "falta de transparència i opacitat en la gestió en l’àmbit de la sanitat" al Camp i l'Ebre, ja que des dels diferents ajuntaments en cap moment s'ha explicat la seua existència i quin servei públic presta a la ciutadania. La CUP no tenia cap notícia que aquest CIP tingués activitat fins fa uns mesos, quan va saber que el volien liquidar i els alcaldes que en formen part no arribaven a un acord sobre la liquidació d’aquest ens.

Segons la CUP, el Consorci d’Inversions Públiques es va crear com a instrument financer per poder endeutar-se i tirar endavant obres en el sector sanitari, i que l’única activitat que ha tingut el consorci en els darrers anys han estat les reunions per discutir com dissoldre’l i com els diferents ajuntaments es reparteixen l’endeutament. A més, aquest hauria pogut servir perquè persones vinculades amb el cas INNOVA facturessin inversions en l’àmbit sanitari.

De fet, segons la CUP; diferents fonts apunten que una de les discrepàncies entre els alcaldes és el pagament d’una factura d’un dinar que es va realitzar a les Terres de l’Ebre, tot i que la CUP desconeix quan es va celebrar i qui va assistir-hi. Per aquest motiu, la CUP considera que si el motiu de discrepància en la liquidació és un dinar, és que alguna cosa devia succeir en aquest dinar quan la quantitat econòmica és insubstancial. Per aquests motius, i degut a que la manca d’informació, no permet saber qui pot estar implicat en aquest consorci, la CUP vol saber de què ha servit i quin cost ha tingut aquest per a la població.

En el cas de Deltebre, la CUP ja ha demanat quina ha estat l’activitat duta a terme per aquest consorci des de la seua creació fins avui; quines han estat les possibles transferències de capital cap al consorci i quins són els seus estatuts i la seua regulació, i ha sol·licitat els models de facturació per analitzar quins moviments de diners es van realitzar i qui se’n va beneficiar. Encara que aquests projectes no arribessin a materialitzar-se, des de la CUP es reclama saber si es van encarregar projectes a arquitectes, i quin procés va seguir-se per a contractar-los, ja que després dels diferents processos d’instrucció judicial que s’estan duent a terme en el cas INNOVA-Sagessa no es descarta que hi podria haver elements "més que qüestionables".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta