13 d’abril del 2015

Mor l'escultor canari Àngel Acosta, fill adoptiu de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- L'escultor tortosí Àngel Acosta Martín ha mort aquest cap de setmana als 92 anys. Nascut el 1922 a la ciutat canària de Puerto de la Cruz, Acosta estava afincat a Tortosa des de fa anys i va encarregar-se de la realització del monument de la plaça de la Corona d'Aragó, a la cruïlla de Quatre Camins de Ferreries, que havia dissenyat el també escultor Innocenci Soriano-Montagut. L'Associació de Veïns de Sant Llàtzer ha convocat un minut de silenci davant de la seu social de l'entitat, al número 115 del carrer Barcelona, a partir de les 19.30 hores d'aquest dilluns al vespre, ja que Acosta era veí del barri.

Acosta és autor de la imatge de la Verge del Carme de l'església de Nuestra Señora de la Peña de Francia a Puerto de la Cruz, a Tenerife. A més, també va esculpir dos dels passos de de la Setmana Santa tortosina, la Verge de les Angoixes i el Despullament de Jesús, així com d'altres talles per a esglésies de la Diòcesi de Tortosa.

En aquestes imatges, enregistrades l’any 2009, el veiem netejant l’estàtua de Joanna Jugan, fundadora de les Germanetes dels Pobres, als jardins de la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa. L'any 2005, l'Ajuntament de Tortosa va concedir-li el títol de Fill Adoptiu, i l’any següent també rebia l'homenatge de Puerto de la Cruz, que va dedicar-li un bust i una plaça amb el seu nom. A banda, era un dels promotors de la candidatura per aconseguir que Tortosa siga designada patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco. Finalment, Àngel Acosta també era l’avi de Maria Acosta, periodista de Canal 21 Ebre, televisió que també ha volgut sumar-se respectuosament al dol i sentiment de la família de l’escultor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta