16 d’abril del 2015

Roquetes celebra els 165 anys del naixement com a municipi fent un reconeixement al Trail Roquetes



ROQUETES (Baix Ebre).- El 14 d'abril de 1850 es constituïa el primer Ajuntament de Roquetes després de segregar-se de Tortosa per un Reial decret d'Isabel II. Al voltant de la festa local del 14 d'abril es preparen tot un seguit d'actes organitzats per l'Ajuntament i per diferents entitats de la població per tal celebrar aquesta efemèride. El mateix 14 d'abril es va celebrar l'acte institucional que cada any es fa, per reconèixer a una empresa, entitat o persona, que s'hagi distingit o caracteritzat, no només per les seves activitats, sinó també per la projecció de Roquetes més enllà del municipi. Aquest any 2015 aquest reconeixement s'ha fet a l'entitat Trail Roquetes, pel foment, desenvolupament i pràctica de l'activitat física i esportiva, així com per la projecció de Roquetes arreu de Catalunya i en altres proves de caràcter internacional.

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha explicat que aquest any s'ha decidit fer el reconeixement al Trail Roquetes, per ser una entitat molt jove, molt activa, amb un nombre de socis important i perquè les seves activitats van més enllà del municipi, de les Terres de l'Ebre i fins i tot de Catalunya, com ho demostra la participació d'alguns dels seus membres en proves internacionals. Finalment, l'alcalde espera que aquest reconeixement que els fa l'Ajuntament en nom de la ciutat els encoratgi a continuar aquesta dinàmica que van encetar l'any 2011, perquè continuen creixent i innovant en les activitats que porten a terme.

Albert Segura, president del Trail Roquetes, associació esportiva i cultural, es mostrava agraït per aquest reconeixement i destacava que tot i ser una entitat jove, gràcies al treball, ganes i esforços de tota la gent que forma l'entitat, s'estan aconseguint grans fites. El Trail Roquetes, Club de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, compta actualment amb diversos jutges entre els seus membres, forma part de la Comissió Tècnica Esportiva de la Federació i organitza diverses proves que són Campionat de Catalunya.

Una altra característica del Club, segons Segura, són les ganes de mostrar a la gent el nostre territori a través d'un calendari d'activitats on es combinen curses i marxes pensades per a tothom. També destaca l'activitat extraescolar ''Peque Trail'' que el Club porta a terme a l'escola de Roquetes. L'associació a posat a Roquetes en el mapa excursionista de Catalunya amb l'organització del Kilòmetre Vertical Caramella-Caro, prova del campionat de l'especialitat on a més aquest 2015 es decidirà al campió de Catalunya a una única prova.

Però el repte que afronta el Trail Roquetes aquest any és l'organització el 2 i 3 de maig de la Primera Ultra Estels del Sud, la Integral del Port, "una competició de 107 quilòmetres entre Caro, Paüls, Arnes, Beseit, Font Ferrera i Caro, non stop". També inclou una prova Inter mitja de 67 quilòmetres i una marxa solidaria de 7,5 quilòmetres per recaptar aliments que es donaran a Càritas Roquetes. L'Ultra Estels del Sud, en el seu primer any, ja serà Campionat de la Copa Catalana de curses d'ultra resistència de la FEEC. / Vídeo Antena Caro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta