7 d’abril del 2015

Satisfacció a Móra d'Ebre pel compromís del conseller de Cultura amb la fira Litterarum


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- La fira d’espectacles literaris Litterarum, que enguany arriba a la vuitena edició a Móra d'Ebre, serà una de les grans fires de referència del país, com ja són Fira Tàrrega, de teatre al carrer; la Mostra d’Igualada, fira de teatre infantil i juvenil, o la Mostra de Música Viva de Vic. Aquest és el compromís de la conselleria de Cultura després d’una reunió recent entre el conseller Ferran Mascarell; l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i el director de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, Albert Pujol. “Estem molt satisfets del grau de coneixement i valoració que tenia el conseller de Litterarum, una constatació que es va acabar traduint en un compromís de suport de la conselleria a aquesta fira”, ha assenyalat l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol.

Segons Piñol Litterarum està a un pas de ser una de les grans fires del país, però aconseguir-ho plenament “requereix una major inversió i un compromís més ferm per part del govern de la Generalitat en l’aportació econòmica que hi fan. Estem molt satisfets de la implicació del govern fins ara, i això significa fer un pas qualitatiu molt important”, afirma l’alcalde morenc. “Enguany serà l’empenta definitiva cap al darrer esglaó que ens situarà a l’altura d’aquestes fires”, afegeix Piñol.

L’Ajuntament de Móra d’Ebre com a organitzador de les dues fires s’hi implica d’una manera decidida des que es van posar en marxa, tant en l’àmbit pressupostari com en la logística. De fet, tot i la crisi econòmica, els darrers quatre anys les fires han crescut i han consolidat Móra d’Ebre com a referent en el món del llibre i la literatura en llengua catalana. “Creiem fermament en el projecte”, afirma l’alcalde, que en destaca la seua singularitat i el component identitari de la Fira del Llibre Ebrenc i de referent nacional pel que fa a Litterarum.

A més, des del consistori es veu aquest esdeveniment cultural també com un motor econòmic per al territori, i s’espera poder-ne quantificar el retorn real en les properes edicions. “Estem totalment convençuts que qualsevol acte de caràcter cultural actualment té un futur des d’un punt de vista turístic importantíssim i també de projecció exterior. Aquesta fira posa al mapa Móra d’Ebre, la Ribera d’Ebre i el conjunt de les Terres de l’Ebre, i això ens beneficia a tots”, argumenta l’alcalde.

En aquest sentit, Piñol ha avançat que per a la fira d’enguany, que se celebrarà del 5 al 7 de juny, recuperaran i potenciaran els paquets turístics que van posar en marxa l’any passat.

Un cartell trencador 

D’altra banda, la dotzena edició de la Fira del Llibre Ebrenc i la vuitena edició de Litterarum ja té cartell, obra del dissenyador benissanetà Jordi Morera. En aquesta ocasió s’aposta per un cartell força diferent respecte a les darreres edicions, que juga amb conceptes com la confusió, la contradicció o la negació. Així, Morera s’ha basat a l’hora de crear-lo en el llibre de Michel Foucault 'Això no és una pipa', inspirat alhora en el quadre homònim de René Magritte. Es tracta del dibuix d’un llibre en què a la coberta es llegeix «Això no és un llibre».

L’objectiu que cerca el cartell és fer pensar l’espectador perquè vagi més enllà de l’aparença en la mateixa fira i es decideixi a apropar-se a la literatura des de tots els punts de vista. La Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum situen el llibre en el centre de tot, alhora que intenten cridar l’atenció de nous lectors que s’apropin a les activitats que s’hi organitzen. La Fira del Llibre Ebrenc està organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, i Litterarum, fira d’espectacles literaris, per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta