20 d’abril del 2015

Tortosa aprova l'expropiació de les cases de la catedral, però no les enderrocarà abans de les municipals


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al migdia, en una sessió plenària extraordinària, l'expropiació definitiva de les tres últimes finques del carrer Croera, com a pas previ per iniciar el procés de licitació de les obres d'enderroc de tota l'illa de cases per obrir definitivament la catedral al riu. Malgrat el projecte d'expropiació aprovat aquest dilluns, amb una de les propietats ja hi ha acord i amb les altres dues l'alcalde no renuncia a assolir-lo, encara que l'assumpte pot passar ara a mans del Jurat d'Expropiació.

El consistori dipositarà aquesta setmana els diners de les expropiacions, a fi i efecte de disposar de l'ocupació definitiva dels immobles i d'iniciar la licitació de les obres d'enderroc de tota l'illa de cases, que no es produirà abans de les eleccions municipals. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que es vol minimitzar al màxim les afectacions en la propera Festa del Renaixement, i procedir a les excavacions arqueològiques prèvies a la definició de quin ha de ser el projecte urbanístic del nou espai generat entre la Catedral i la façana fluvial.

L'alcalde ha expressat la seua satisfacció per la culminació d'un projecte que s'arrossega des de fa dècades, però que no ha estat fins als últims anys que s'ha avançat per la via de la negociació amb els propietaris. "Vull agrair a la tinent d'alcalde d'Urbanisme, al personal de l'Ajuntament i de la Gumtsa, però especialment a tots i cadascun dels propietaris per haver arribat on som avui", ha dit Bel. En aquest sentit, l'alcalde ha volgut destacar el consens assolit amb la pràctica totalitat dels titulars de les finques afectades.

Bel s'ha referit als treballs d'excavació arqueològica, d'una durada d'entre quatre i sis mesos, que seguiran a l'enderroc de l'illa de cases. La potencial importància de les troballes, previsiblement d'època romana, com les descrites en l'immoble contigu al Palau Episcopal, marcarà com ha de ser el futur nou espai públic entre la catedral i el riu. Durant les obres d'enderroc, es tancarà el seu perímetre i es mantindrà la il·luminació del carrer Croera i de la catedral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta