8 d’abril del 2015

Tortosa i la Institució de les Lletres Catalanes homenatjaran Gerard Vergés a Barcelona


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa i la Institució de les Lletres Catalanes retran homenatge a Gerard Vergés el proper 14 d'abril a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. Serà gairebé un any després de la mort del poeta tortosí, que va tenir lloc durant la diada de Sant Jordi del 2014. En aquest cas, l'acte començarà a les set del vespre i estarà presidit pel Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. A més del seu caràcter institucional, la voluntat de les entitats organitzadores ha estat també convocar al món de les arts i les lletres de les Terres de l'Ebre i de Barcelona, així com a les persones de Tortosa i d’arreu del territori que resideixen a la capital catalana, perquè puguin participar en aquest homenatge.

Així, l'acte aplegarà moltes de les persones que van tenir relació amb el poeta tortosí, que evocaran la seua obra a través de la seua mirada. "Gerard Vergès, el poeta alquimista", com es denomina aquest acte d'homenatge, comptarà amb la lectura de poemes i la glossa de la vida i obra de Vergés per part de Sam Abrams, Xavier Bru de Sala, Cinta Massip, Ramon García Mateos, Manel Ollé i Emili Rosales. A més, altres persones intervenen en l'audiovisual que es projectarà en el decurs de l'acte, com és el cas de Jesús Massip o Manuel Pérez Bonfill. L'acte acabarà amb l'actuació musical de Riu en So.

Gerard Vergès (Tortosa, 1931-2014) va ser farmacèutic, professor universitari i escriptor. Creu de Sant Jordi, va guanyar el Premi Carles Riba de poesia el 1981 amb el poemari "L'ombra rogenca de la lloba". També va ser guardonat amb el premi Josep Pla el 1985 amb 'Tretze biografies imperfectes' i, cinc anys més tard, va rebre el Premi Josep Vallverdú per 'Eros i art'. Va ser articulista habitual del diari Avui. El 2009 va rebre la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa. El passat Sant Jordi, dia del seu traspàs, 'El jardí de les delícies', va ser un dels títols més venuts a les Terres de l'Ebre. Vergés va ser, també, poeta d’honor del Festival Nacional de poesia de Sant Cugat el 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta