18 d’abril del 2015

Zapatero diu des de Tortosa que l'Estatut del 2006 és 'l'eina de més autogovern que mai tindrà Catalunya'


TORTOSA (Baix Ebre).- Catalunya no es mourà de l'Estat espanyol perquè "està on l'ha dut el corrent de la història". Així de contundent ha estat l'expresident espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, en un acte de suport al candidat del PSC a Tortosa, Enric Roig. "Després de tota la feina que es va haver de fer", l'expresident ha defensat que, "per coherència", cal recuperar l'Estatut de 2006, "l'eina de més autogovern que tindrà mai Catalunya", ha dit. També ha instat els partits a pensar com reforçar-lo per recuperar els aspectes que es van anul·lar. Zapatero ha fet una crida en defensa del PSC perquè els votants no renunciïn al catalanisme polític que ha considerat la base de progrés cultural i democràtic al país.

José Luís Rodríguez Zapatero no ha estalviat paraules d'elogi cap a Catalunya en la seua intervenció aquest dissabte al Patronat de Tortosa. L'expresident del govern espanyol ha assegurat que sempre s'ha sentit recolzat a Catalunya i ha mostrat la seua "admiració" pel país, la seua cultura i la llengua catalana. "Em vaig partir el pit perquè servís i es pogués usar -el català- a la Unió Europea, i també per l'Estatut", ha remarcat.

L'expresident espanyol ha assegurat que l'Estatut d'Autonomia del 2006 "és la llei de més autogovern que ha tingut i tindrà Catalunya". Zapatero ha criticat que "un estatut que té un enorme potencial, alguns no l'hagin tornat ni a llegir", pocs anys després de ser aprovat. "Ja no els interessa políticament o l'estratègia política és una altra?", ha qüestionat. L'expresident ha demanat als partits sobiranistes que es torni a l'Estatut. "Si cal reforçar-lo, perquè algunes coses es van anul·lar, pensin com fer-ho. Aquesta és la millor sortida per a Catalunya", ha dit.

En aquest sentit també ha demanat als ciutadans que no renunciïn al catalanisme històric, "que ha fet de la cultura la gran base d'una visió democràtica de la convivència", i ha remarcat que el PSC i el PSOE "han estat amb Catalunya quan des de la dreta, més dreta, se l'ha atacat injustament".

El repte de futur, ha dit l'expresident, és que la suposada recuperació econòmica serveixi per "recuperar els que ho han perdut quasi tot amb la crisi" i ha defugit el debat sobiranista. "El problema no és on estarà Catalunya en uns mesos o un any. Catalunya estarà on la corrent de la història ha volgut que estès. Estarà on està. I millor per a tots", ha assegurat.

Zapatero ha participat a la presentació de la candidatura del grup municipal del PSC a Tortosa que encapçala Enric Roig. L'expresident ha estat acollit amb calidesa per la militància socialista ebrenca en un territori que li està agraït per ser el responsable de la derogació del transvasament de l'Ebre. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta