14 de maig del 2015

Actel comercialitzarà les hortalisses dels socis de la Cooperativa de l'Aldea



 L'ALDEA (Baix Ebre).- El grup cooperatiu lleidatà Actel adquirirà i comercialitzarà les verdures i hortalisses dels socis de la Cooperativa de l'Aldea si l'entitat supera, finalment, el conveni amb els creditors. Ho farà a través d'una societat mercantil vinculada, amb l'objectiu de poder garantir i agilitzar els pagaments als agricultors, perquè recuperin la confiança amb l'entitat. Els gestors de la Cooperativa es proposen triplicar fins els 10 milions de quilos la producció en els pròxims tres anys per poder garantir el pla de viabilitat. El director general del grup Actel, Antoni Llaràs, explica que l'objectiu de l'acord és recuperar la confiança dels productors perquè tornin a portar les seves verdures i hortalisses a la Cooperativa.

De moment, l'entitat inicia aquesta tarda la signatura de les primeres adhesions al conveni, amb la necessitat d'aconseguir el 65% de suport dels creditors, per evitar la liquidació. La presidenta de la Cooperativa de l’Aldea, Montserrat Llosa, ha exhortat els socis de la Cooperativa perquè mantinguin viva l'entitat per una “qüestió d'honor” i per recuperar els diners, imposant-se a una “minoria” que s'oposa al conveni.

Llosa també ha admès que, fins aquests moments, la Generalitat no ha fet efectius encara l'aval que havia promès per ajudar l'entitat a continuar endavant, més enllà d'afavorir el contacte amb Actel. El director territorial del Departament d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Pere Vidal, present també a l'acte de presentació, ha defensat l'actuació de la Generalitat tot afirmant que "fa el que havia de fer" i ha recordat les limitacions que imposa la situació concursal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta