16 de maig del 2015

Artur Mas fa costat a Lluís Soler com a candidat a l'alcaldia de Deltebre


DELTEBRE (Baix Ebre).- El president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, s'ha referit aquest divendres des de Deltebre a la polèmica decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar les estelades d'edificis públics i locals electorals. Mas ha assegurat que des de Madrid creen problemes "allà on no hi són"."A Catalunya ni és un problema la llengua, ni el castellà ni el català; ni és un problema la policia, que afortunadament és molt eficaç; ni hauria de ser un problema poder expressar-se amb llibertat i tranquil·litat i posar la bandera que es vulgui posar cadascú", ha dit. El president ha reclamat força perquè Catalunya pugui marcar el propi camí "sense haver d'agenollar-nos ni d'espantar-nos davant el govern central".

En un auditori ple, amb més de 400 persones, el president Mas ha recordat el 9N com una diada on "ens la vam jugar perquè ens van fer la punyeta per tot arreu", i ha aprofitat per reivindicar la necessitat de tenir "institucions fortes" a partir del 24M a tot Catalunya. El president ha recordat les darreres polèmiques amb la llengua "s'han dit bestieses tan immenses com que nosaltres perseguim el castellà com en l'època de Franco es perseguia el català"; amb la Policia i la darrera amb la penjada d'estelades. "Ara resulta que també és un problema que hi hagi alguna bandera estelada. No hauria de ser un problema poder expressar-se amb llibertat i tranquil·litat i posar la bandera que es vulgui posar cadascú", ha sentenciat enmig de forts aplaudiments.

Per evitar que aquests problemes es converteixin en "definitius", Mas ha reivindicat força com a país per "marcar el nostre propi camí sense haver d'agenollar-nos ni d'espantar-nos davant les inèrcies de ningú encara que sigui del govern central". "O el 24M hi ha institucions fores al país per poder fer el nostre camí o tot això quedarà esquerdat", ha afegit.

Des de Deltebre, acompanyant el candidat de la formació, Lluís Soler, actual president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Mas ha fet una crida també a concentrar el vot cap a CiU per evitar pactes que "no facin possible el canvi". "Tinc experiència personal en això, ja sabeu de què va. Si realment es vol enlairar la població, aquest és l'opció però ha de ser-ho amb una majoria clara, no es pot fer el ronso. Val la pena encertar-la el 24M perquè la decisió és per quatre anys", ha manifestat.

Referint-se a l'experiència del candidat de Deltebre, des del Consell Comarcal, Mas ha aprofitat per respondre la crítica que "alguns" fan sobre la gestió en l'àmbit social de CiU. "Aquests no saben que vol dir sostenir l'Estat del Benestar amb molts menys recursos que abans. És fàcil fer-ho quan hi ha diners, però a Catalunya ens hem trobat que amb menys diners havíem de sostenir el mateix que abans. Se'ns acusa de ser el de les retallades i hem hagut d'administrar una situació molt complexa, i en condicions difícils i sumant esforços hem aconseguit mantenir l'Estat del Benestar que dóna cohesió a les persones", ha conclòs.

La intervenció de Mas s'ha fet a l'auditori d'Arrossaires del Delta de l'Ebre, ja que l'emplaçament previst inicialment s'ha hagut de descartar pel vent que bufa a la zona. A l'acte, han assistit una vintena de membres de la PAH amb pancartes i samarretes verdes. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta