4 de maig del 2015

Balagué adverteix que el trasllat de la planta asfàltica d'Ulldecona pot trigar mesos


ULLDECONA (Montsià).- L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Balagué, ha confirmat aquest dilluns que l’Ajuntament està esperant la documentació que ha requerit a l’empresa Durantia, per poder adjudicar-los els terrenys del polígon industrial de Valldepins en què podran reubicar la seua planta d’aglomerat asfàltic. En aquest punt, el consistori els podrà concedir la llicència d’obres, però Balagué ha advertit que això encara no serà suficient. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcaldessa d’Ulldecona ha assenyalat que l’empresa també necessitarà tenir la llicència ambiental, un permís que és competència del Consell Comarcal del Montsià. Balagué ha explicat que la ponència tècnica es va reunir la setmana passada, i que l’empresa encara no havia presentat la seua documentació. Per tant, l’autorització ambiental encara podria trigar dos o tres mesos, a causa del parèntesi que suposaran les eleccions municipals.

De la mateixa manera, Balagué ha detallat que es van presentar més de 600 al·legacions al projecte de la planta asfàltica que Durantia va instal·lar primer al final de l’avinguda Terrers. Segons l’alcaldessa, aquestes al·legacions s’han tramès també al Consell Comarcal, ja que l’Ajuntament no té totes les competències per resoldre-les.

Balagué ha recordat que l’Ajuntament sempre ha considerat que la millor ubicació per a la planta asfàltica era el polígon, tot i que l’empresa assegurava que Urbanisme els havia dit que el lloc idoni era al costat de la pedrera de l’avinguda Terrers. Siga com siga, l’alcaldessa ha lamentat que aquesta polèmica s’ha vist contaminada per l’actual clima preelectoral. De fet, ha reiterat que el govern municipal ha actuat amb total transparència, oferint tota la informació i la documentació a veïns i partits polítics.



L’empresa Durantia, que fa uns mesos va instal·lar una polèmica planta asfàltica a prop de l’avinguda Terrers d’Ulldecona, ha presentat l’única oferta en el concurs públic que va impulsar l’Ajuntament per llogar uns terrenys municipals al polígon de Valldepins. Després de comprovar l’oferta pels terrenys, el consistori ha requerit també una sèrie de documentació addicional a l’empresa, abans de fer efectiu el seu arrendament. A banda, el 17 d’abril s’acabava el termini per presentar al·legacions a la llicència d’activitat de la planta. A principi d’any, la instal·lació de la planta a Ulldecona va provocar un enrenou important entre el veïnat. La planta s’havia ubicat a tocar d’una pedrera, a la zona de l’avinguda Terrers i prop de diversos equipaments com el CAP, les escoles o el camp de futbol. L’alcaldessa d’Ulldecona ja va proposar als responsables de les empreses Becsa i Durantia el trasllat de la planta mòbil. Això va ser el 6 de febrer, després que Urbanisme suspengués l’aprovació definitiva de la planta, per no disposar de 50.000 metres quadrats en la seua ubicació inicial. Abans, Balagué havia decretat la suspensió cautelar de l’activitat, ja que l’empresa no tenia tots els permisos ambientals i urbanístics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta