8 de maig del 2015

Enganxada de cartells electorals a Tortosa, on Ferran Bel (CiU) optarà al tercer mandat consecutiu



TORTOSA (Baix Ebre).- La tradicional enganxada de cartells a la plaça de l'Ajuntament ha donat aquesta mitjanit el tret de sortida a la campanya electoral a Tortosa. En un ambient tranquil i amb poc soroll, la candidatura més vistosa ha estat la de CiU, on el seu candidat i alcalde, Ferran Bel, ha rebut el suport de desenes de persones amb senyeres. Sota el lema 'Sumem per Tortosa' i amb un logotip personalista amb les inicials del candidat, CiU opta al tercer mandat consecutiu després d'un mandat on han governat amb majoria absoluta. La resta de partits amb representació: PSC, ERC, ICV a través de Movem Tortosa, PPC i PxC demanen "un canvi" al municipi, on també presenten candidatura la CUP i un dels cercles de Podem amb 'Som Tortosa'.

El candidat convergent i actual alcalde, Ferran Bel, ha volgut transmetre un missatge "en positiu" i fugint "d'extremismes" en el primer dia d'una campanya que ha qualificat "d'estranya". Ha reivindicat la feina feta per CiU durant els passats dos mandats i que està integrada per "gent centrada" que vol treballar per la ciutat en positiu. Bel ha criticat alguns missatges dels seus adversaris polítics, a qui ha acusat de prendre "posicions extremes que no porten en lloc". Amb crits "d'alcalde Ferran" i senyeres, la cleca de CiU ha estat una de les més sorolloses en un inici de campanya amb poc ambient.

Una altra de les comitives més nombroses ha estat la del PSC, que, amb banderes vermelles, han fet pinya amb el seu candidat, Enric Roig. Sota el lema: 'Atreveix-te vota Roig, pel que realment importa', els socialistes reclamen el suport de la ciutadania per "canviar" la ciutat en un moment de crisi econòmica i social. Roig s'erigeix com l'alternativa a un govern que, segons denuncien, "no es preocupa pels problemes" dels ciutadans, i amb una prioritat: generar ocupació.

Per la seua banda, sense banderes però acompanyat de bona part de la candidatura, l'alcaldable per ERC, Josep Felip Monclús, ha volgut transmetre un missatge vinculat al procés sobiranista del país. Sota el lema 'Tortosa, una nova ciutat per a un nou país', el republicà assegura que afronta la campanya amb un equip preparat per donar resposta a les demandes del ciutadà. "Ens comprometem a treballar pe fer realitat aquesta nova ciutat del nou país", ha manifestat.

Al costat de la plaça de l'Ajuntament, a la plaça Cabrera on s'ha ubicat el local de campanya de Movem Tortosa, el candidat de la formació on s'integra ICV, Jordi Jordan, ha fet una crida per aconseguir el màxim suport per poder encapçalar un "canvi més necessari que mai" al consistori. Garants del diàleg i el consens, Jordan ha reivindicat una Tortosa capaç d'il·lusionar i que generi llocs de treball. Sota el lema 'Junts, movem Tortosa', ha criticat les formes de l'actual govern que, segons denuncia, "governa sense escolta pràcticament res i a ningú".

Mentre el PPC no ha fet enganxada de cartells a Tortosa perquè ha participat a l'acte del candidat a Tarragona, el candidat de PxC, Jordi Pere Casanova, ha demanat el vot per "recuperar" la ciutat i fer fora "la casta", com diu el seu lema de campanya.

També han enganxat cartells a la plaça de l'Ajuntament, la CUP i Som Tortosa, un dels cercles de Podem. Sota el lema, 'Fem Tortosa, fem país, per canviar-ho tot', la CUP ha denunciat, durant la primer nit de campanya, la "privatització d'un espai públic" per part de l'actual govern. En concret, han fet un acte simbòlic al pàrquing del carrer Montcada, recentment obert, on es construirà l'edifici de les delegacions del Govern. Consideren que s'ha cedit un espai públic a una empresa privada que gestiona l'aparcament./ Via ACN i Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta