5 de maig del 2015

Gas (ERC) prioritza les polítiques socials i una solució per a les naus de Lear a Roquetes



ROQUETES (Baix Ebre).- L’alcalde de Roquetes i candidat d’Esquerra a la reelecció, Francesc Gas, ha avançat aquest dimarts les principals propostes i reptes per al que seria el seu tercer i últim mandat a l’Ajuntament. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gas ha explicat que un dels reptes més importants és seguir reduint l’endeutament municipal, molt condicionat encara per la construcció de la piscina coberta. De fet, ha recordat que cada dia Roquetes ha de pagar als bancs 1.000 euros per la construcció de la piscina, i que això hipotecarà l’Ajuntament fins a l’any 2028. A banda, l’alcalde ha afirmat que seguiran urbanitzant carrers de la ciutat, amb una inversió pendent de més de 700.000 euros. També es potenciaran les polítiques socials i es penalitzaran les entitats bancàries que mantinguen els pisos buits, al mateix temps que es farà una borsa d’habitatges de lloguer social.

El 24 de maig, hi haurà fins a set candidatures a Roquetes, una més que fa quatre anys. Gas ha analitzat que això pot fragmentar encara més el vot al consistori, i per tant complicar també els possibles pactes de govern. El republicà no ha volgut avançar amb qui pactaran aquesta vegada, i només ha dit que si milloren els resultats serà més senzill fer un govern més cohesionat. De totes maneres, Gas ha dit que fins i tot si aconsegueix la majoria absoluta no descarta fer un govern més ampli, amb altres partits.

D’altra banda, Gas ha reconegut que el proper mandat haurien de trobar la solució definitiva per a les naus de l’antiga Lear. L’alcalde de Roquetes ha explicat que la conjuntura econòmica ha afectat la venda de les instal·lacions, així com el fet que la Generalitat haja descartat la variant de la C-12 per l’oest de Tortosa i Roquetes. Tot i així, Gas ha detallat que recentment l’Ajuntament ha regularitzat els terrenys, perquè les futures implantacions industrials es puguen fer de manera totalment legal.

 Gas també ha assegurat que un dels objectius del seu govern és incrementar la transparència municipal i la participació ciutadana, així com seguir apropant la Policia Local a la població, amb una funció més mediadora, social i assistencial. En l’àmbit cultural, Gas ha remarcat que un dels projectes més interessants és la dinamització museística de l’edifici de l’antic ajuntament, ara que es podran alliberar els espais del consultori mèdic amb motiu de la construcció del nou centre d’atenció primària (CAP).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta