27 de maig del 2015

Imma Juan (CiU) reclama 'lleialtat' a Esquerra a l'hora de prioritzar els pactes a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La federació de CiU a les Terres de l'Ebre ha estat la primera en fer balanç dels resultats electorals del 24M. Malgrat la davallada de vots i la pèrdua d'alcaldies importants com la d'Amposta, CiU fa una valoració positiva perquè continua sent la força més votada a més de 2.000 vots de diferència de la segona opció. La presidenta de la federació ebrenca, Imma Juan, ha assegurat que no hi ha cap consigna establerta a l'hora de negociar possibles pactes i ha assegurat que iniciaran ronda de contactes pels consells comarcals. Preguntada sobre si ERC serà la preferència, Juan ha reconegut que una de les línies de negociació serà el procés sobiranista però ha reclamat "lleialtat" a tots els nivells.

"El procés serà una prioritat en les línies de negociació però la lleialtat també ha de ser de dalt cap a baix i a tots els nivells", ha assegurat Juan fent una advertència velada a ERC davant possible aliances en altres ciutats del país. Així, des de la Federació de CiU a l'Ebre no s'ha donat cap consigna de negociació i es garanteix la independència municipal perquè cada població faci els pactes que cregui més beneficiosos.

També es negociarà de manera individual cadascun dels governs dels consells comarcals on CiU té majoria al Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre, i té el mateix nombre de consellers que ERC al Montsià. Juan ha explicat que iniciaran la ronda de contactes amb totes les forces a partir d'aquest dimecres, un cop tots els partits hagin reunit les seves executives. "Es poden produir pactes a tots els nivells, estem oberts a tots els pactes per garantir l'estabilitat en funció dels programes i dels municipis i comarques", ha afegit.

Preguntada sobre si en les negociacions d'alguna alcaldia important pot entrar-hi la presidència del consell comarcal, Juan ha assegurat que "els consells no han de ser moneda de canvi de res perquè no podem entrar en aquesta dinàmica".

Sobre el detall dels resultats i acompanyada pels presidents comarcals de les quatre comarques, Lluís Soler, Pere Vidal, Carles Luz i Jordi Borràs; Imma Juan s'ha mostrat molt satisfeta d'haver obtingut 15 majories absolutes de les 57 alcaldies de les Terres de l'Ebre, incloses les EMD; i de poder tenir una dotzena d'alcaldies més fruits de governs en minoria o pactes de govern amb altres formacions. La presidenta de la Federació ha reconegut la davallada de vots de CiU i ha atribuït aquest descens a la conjuntura econòmica complicada on els consistoris han hagut d'afrontar situacions "molt complicades" que han dificultat la gestió. A més, ha destacat una baixada també en la participació del 72,3% de fa quatre anys al 66,3% d'aquest 24M.

CiU ha destacat els resultats "espectaculars" de la Terra Alta on assoleixen la majoria absoluta a Gandesa, la capital, de la mà de Carles Luz; així com haver-la revalidat a la capital de la Ribera, Móra d'Ebre. Sobre Amposta, Juan s'ha mostrat convençuda que Manel Ferré ha sortit perjudicat del desplegament policial que a pocs dies de la campanya va haver-i a la capital del Montsià en el marc de la investigació del cas Innova. "Això ha influït segur en la campana electoral d'Amposta, així com l'estratègia de tota l'oposició: PxC, ERC i PSC contra CiU", ha manifestat.

Sobre la pèrdua de la majoria absoluta de Tortosa i els possibles pactes, Juan ha assegurat que la ciutat "té prou independència i entitat perquè Ferran Bel faci la negociació que pot aportar més estabilitat". "Sabíem que era molt complicat revalidar una majoria absoluta amb tanta diversitat de formacions que es presentaven", ha afegit. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta