12 de maig del 2015

La CUP de Tortosa proposa una zona blava gratuïta, amb temps limitat


TORTOSA (Baix Ebre).- La candidatura de la CUP-Alternativa Ecologista ha proposta aquest dimarts que la zona blava de Tortosa siga gratuïta, amb temps limitat. " Si la voluntat és millorar la mobilitat sense ànim de lucre, proposem limitar la zona blava al barri de Ferreries pel matí i a la zona centre-parc, eliminant la resta de zones blaves per considerar-les innecessàries", han afirmat. En aquestes zones blaves, la CUP proposa canviar el sistema tarifari per un sistema de zona blava gratuïta d'estacionament limitat amb rellotge, així com augmentar el temps sense aplicació de zona blava a l’hora de dinar. De la mateixa manera, també proposen acompanyar aquesta mesura amb aparcaments de dissuasió públics i gratuïts a la zona del centre i del Rastre. Segons la CUP, municipis com Lleida o Palafrugell ja regalen targetes de temps a la població, i altres apliquen o han aplicat la mesura que proposen, com a Santpedor o Ripollet, amb 37.000 habitants.

Segons la CUP, les zones blaves responen a un model de ciutat pensat per recaptar diners i no per servir als interessos de la gent i de la ciutat. La llista encapçalada per Xavier Rodríguez considera que a Tortosa en els darrers anys s'ha produït una privatització de l'espai públic, amb un considerable increment del nombre d'aparcaments de zona blava, i amb dos aparcaments privats en zones on fan falta aparcaments públics i gratuïts. Unes mesures que suposen una discriminació per al comerç de barri i del mercat, perquè la clientela ha d'assumir un sobrecost que no tenen les grans superfícies amb grans aparcaments gratuïts.

D'altra banda, la CUP afirma que les zones blaves suposen un inconvenient per les veïnes i veïns que, o bé han de pagar per aparcar prop de casa, o bé han d'aparcar lluny. I tot això, en un moment d'emergència social per moltes persones i famílies i de grans dificultats per al petit comerç per la davallada del consum. A més, els aparcaments de gestió privada suposen una hipoteca de 40 anys per al futur de la ciutat. Aquesta lògica de deixar els serveis públics, i el sòl, en aquest cas a la gestió privada, és pròpia del model neoliberal que aplica Convergència a la ciutat, i que defensa abans els interessos privats que els de les persones i la ciutat

Finalment, la CUP ha afirmat que comparteix la voluntat de diversos partits de millorar els aparcaments de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Però han demanat al candidat i actual alcalde, Ferran Bel, que aclareixi si la seua proposta d'aparcament a l'hospital és per un aparcament públic i gratuït o per un aparcament privat de pagament. "Des de CUP Tortosa-Alternativa Ecologista. pensem que seria intolerable que la gent que acudeixi a la sanitat pública hagi de pagar per aparcar", han advertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta