4 de maig del 2015

Les municipals a Tortosa: nou candidatures i centenars de propostes per al proper mandat



TORTOSA (Baix Ebre).- Nou candidatures a Tortosa i centenars de propostes electorals. CiU, PSC, ERC, Movem i el PP proposen la construcció d’unes noves piscines, l’assignatura pendent a Tortosa. Només el PP i PxC aposten obertament per mantenir el monument franquista de la Batalla de l’Ebre. Així arriben les municipals a la capital del Baix Ebre, amb el gran interrogant sobre les opcions de CiU de mantenir la majoria absoluta en el que seria el tercer i últim mandat de Ferran Bel. L’alcalde ha presentat un programa “ambiciós” però “realista”, basat en l’experiència de gestió dels darrers vuit anys de govern.

El programa de CiU.- Inclou un total de 140 propostes. Hi ha l’impuls de consultes populars, sense citar el referèndum ciutadà sobre el monument franquista de la Batalla de l’Ebre, i la transformació de la pista de Vinallop en un pavelló esportiu. També la millora de l’accessibilitat de l’hospital Verge de la Cinta, o la rehabilitació del barri de Sant Jaume amb una nova convocatòria de la llei de Barris. A més, també hi ha propostes del programa del 2011 que encara no s’han realitzat en aquest mandat, com les noves piscines o la zona lúdica del pont del tren. Altres propostes de Bel són la reforma del pont de l’Estat i la nova plaça de davant de la catedral. CiU també ha inclòs la construcció d’unes escales al pont Tirant Lo Blanc, l’ampliació dels passejos fluvials i la creació de 300 noves places d’aparcament a Quatre Camins, així com la creació d’un nou parc urbà a Ferreries-Oest. Finalment, altres propostes de Bel són l’ampliació de les places de menjador escolar a l’estiu, la creació d’un centre de les tres cultures al call de Remolins i la museïtzació de les avançades de Sant Joan.

1.001 propostes del PSC.- Enric Roig (PSC), que ha tancat una candidatura per recuperar la cohesió del partit i retallar distàncies amb CiU, presenta un programa de govern amb 1.001 propostes electorals. A més de la construcció d’unes piscines municipals, Roig també proposa l’eliminació de l’ampliació de la zona blava i la creació d’aparcaments dissuasius. De la mateixa manera, els socialistes aposten per la urbanització dels terrenys de Renfe i la implantació d’una zona lúdica a Ferreries, al costat del viver d’empreses. Altres propostes són la creació d’una gran àrea de Promoció Econòmica i la construcció de pisos de lloguer social. També la millora del manteniment de carrers i places, reforçar els serveis a domicili per al a gent gran, o la implantació dels pressupostos participatius.

ERC vol el tercer pont.- Josep Felip Monclús (ERC) proposa la construcció d’una piscina multiús i un pla director de les instal·lacions esportives. Els republicans inclouen també la renovació dels parc infantils i les fonts públiques, l’impuls de l’esplanada de l’estació de tren per a equipaments i usos comercials, i reclamar la construcció del tercer pont sobre el riu Ebre, entre Remolins i Jesús. Com els socialistes, ERC també proposa pressupostos participatius, a més d’un pla de ciutat i la creació d’una Taula Local per l’Ocupació. A banda, parlen de potenciar i defensar el comerç local i fomentar un centre tecnològic i d’innovació de la indústria agroalimentària. En l’àmbit social, ERC torna a apostar per fer de Tortosa un ciutat saludable, potenciar els estudis de formació professional i l’impuls d’una regidoria de Drets Civils.

Llar d’infants de Movem.- Per la seua banda, Jordi Jordan (Movem Tortosa) està dosificant la presentació del seu programa electoral. De moment, s’han conegut algunes propostes. La primera seria l’obertura d’una llar d’infants pública a l’edifici Betània, que quedarà buit a causa del trasllat de l’institut Cristòfol Despuig al complex educatiu de Sant Llàtzer. A banda, Jordan també ha proposat eliminar l’ampliació de la zona blava al Temple i Ferreries. En aquest cas, Movem Tortosa portaria la mesura al primer ple del nou mandat, en cas de governar. De la mateixa manera, Jordan proposa la construcció de dos aparcaments provisionals als terrenys de Renfe i davant dels jutjats, al carrer de la Mercè.

Zona d’oci del PP.- Xavier Dalmau (PP) proposa tolerància zero contra l’incivisme i un pla d’integració per a nouvinguts, polítiques de joventut i una zona d’oci nocturn als Portals de Ciutat. El PP també aposta per potenciar les festes de la Cinta i un programa de concerts tot l’any, així com una remodelació “profunda” de l’estadi municipal, amb la construcció de les noves piscines. En patrimoni, proposen restaurar i il·luminar el monument de la Batalla de l’Ebre. El PP també promet, entre d’altres, ajudes a la natalitat, llars d’infants públiques, i més places de residència i de centre de dia. També proposen la construcció d’unes escales mecàniques a l’hospital, una zona verda per als més petits als terrenys de Renfe, el soterrament del canal de l’Esquerra, un servei de bicing, la reducció de zones blaves i la creació de zones verdes per a residents.

Però no totes les candidatures tenen els seus programes tan avançats. Encara no es coneix amb detall el programa de Som Tortosa. O de la CUP-Alternativa Ecologista, que aposta per la retirada del monument franquista sense consulta. En el moment de tancar aquesta edició tampoc es coneixen els programes de PxC o Democracia Nacional (DN).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta