4 de maig del 2015

Tortosa aprovarà aquest dilluns la desafecció de les finques del Canalet afectades per l'anterior projecte de variant


TORTOSA (Baix Ebre).- L’Ajuntament de Tortosa aprovarà aquest dilluns al vespre, en el darrer ple ordinari del mandat, la desafecció de les finques incloses en l’antic traçat de la variant de l’eix de l’Ebre, a la zona del Canalet de Jesús. En total, prop de 300 finques que deixaran d'estar afectades pel traçat de la variant de la C-12, després que la Generalitat ha aprovat un nou projecte de desdoblament que preveu el soterrament de la carretera al seu pas pel barri de Ferreries.

El ple de l’Ajuntament de Tortosa celebra aquest dilluns al vespre el darrer ple ordinari del mandat. A més de rebutjar la majoria de les al·legacions al nou reglament de participació ciutadana, el govern de Ferran Bel també té previst aprovar la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que ha de permetre desafectar les finques incloses en l’antic traçat de la variant de la C-12 que travessava el Canalet de Jesús. En total, són prop de 300 les finques que es desafectaran després que la Generalitat hagi aprovat un nou traçat que inclou el soterrament de la carretera al seu pas pel barri de Ferreries. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat que aquesta regularització és un dels seus compromisos amb els veïns afectats, que ara podran tornar a demanar permisos d’obres i també vendre les seues finques, sense cap tipus de càrrega.

Resolució de les al·legacions al reglament de Participació Ciutadana

D'altra banda, el govern de CiU rebutjarà totes les al·legacions presentades pel PSC al nou reglament municipal de Participació Ciutadana. En canvi, n'aprovarà algunes de les que va presentar el grup d'Esquerra. El PSC de Tortosa havia presentat 42 al·legacions. Segons el socialista Enric Roig, el nou reglament serà de difícil aplicació i es va fer a corre-cuita, sense comptar amb la participació de la ciutadania, un fet que també va criticar Iniciativa. Els socialistes van encarregar un informe a politòlegs experts en participació ciutadana que va concloure que, tal i com el govern de CiU ha plantejat el nou reglament de participació, està “destinat al fracàs”. Entre d’altres, les esmenes del PSC feien referència al nombre de signatures necessàries perquè una entitat o associació puga intervenir al ple de l’Ajuntament, i que el nou reglament fixa en 400 avals. Una xifra que Roig considera “excessiva”. El PSC també demanava que es tingués en compte la participació ciutadana a títol individual en els diferents òrgans de participació que recull el reglament, i es criticava que aquest es basi en un model per invitació, on el govern té el poder de convocatòria. A més, una altra de les al·legacions del PSC feia referència al fet que les decisions dels mecanismes de participació ciutadana no són vinculants.

Per la seua banda, ERC va denunciar l’oportunisme polític del govern de Bel, a qui va acusar de presentar el nou reglament de Participació Ciutadana setmanes abans de les municipals. Els republicans proposaven rebaixar a un 2% del cens les signatures necessàries per convocar una audiència pública, permetre la lliure intervenció dels veïns als consells de barri, i el nomenament per majoria qualificada dels representants as consells sectorials i de ciutat, limitant el poder de l’alcalde. ERC també vol mecanismes per implantar pressupostos participatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta