5 de maig del 2015

Tortosa desafecta els terrenys de l'antic traçat de la variant de la C-12 i aprova el reglament de participació ciutadana



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre, en l'últim ple del mandat, iniciar els tràmits per desafectar les prop de 300 finques afectades per l'antic traçat de la C-12. Un traçat que el govern català va aprovar l'any 2010 i que "malmetia" una important zona del poble de Jesús i també de Vinallop. Aquell traçat, que va generar una important contestació veïnal i institucional, va ser modificat pel posterior govern de CiU, que va apostar pel soterrament d'aquesta carretera al seu pas per Tortosa, i prosseguir amb el desdoblament seguint el mateix traçat actual.

Una vegada aprovat ja el projecte executiu per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l'acord del ple de Tortosa s'inicia el procés per modificar el POUM als efectes que els titulars de les propietats afectades per l'antic traçat puguin tornar a la situació anterior a l'afectació. Una representació dels veïns, que en el seu moment van constituir la plataforma Salvem lo Canalet, han assistit al Ple en què s'ha aprovat aquest acord per unanimitat de tots els grups. L'alcalde-president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, també membre de la corporació, ha pres la paraula per recordar els anys de lluita per a la consecució d'un traçat que no trinxés el poble de Jesús.

El darrer ple del mandat també ha servit per aprovar definitivament el Reglament de Participació Ciutadana, "una eina que neix amb l'objectiu d'impulsar la participació d'entitats i ciutadans en la vida pública, fomentar la transparència i traslladar l'aplicació de les lleis de transparència catalana i espanyola". Entre les principals novetats d'aquest reglament destaca la creació de l'audiència pública, el consell de ciutat, els consells de barri i de poble, consells sectorials, regulació de les consultes populars i de les intervencions davant del ple, així com la creació d'una carta ciutadana i una carta de serveis municipals. L'alcalde ha justificat la desestimació de les al·legacions presentades pel PSC, perquè ja la primera plantejava un mínim de 50 signatures per donar suport a les mocions populars, malgrat que en Junta de Portaveus tots els grups -també el PSC- havien acordat fixar aquest mínim en 400. "És una deslleialtat de cara a tots els grups municipals", ha afegit Bel. El govern de CiU sí que ha estimat quatre de les al·legacions presentades pel grup d'ERC.

En l'apartat de mocions polítiques, el pPle ha aprovat dues mocions del PSC sobre el Registre Civil i de condemna de les expressions de racisme, xenofòbia i altres formes d'intolerància. Per contra, la majoria de regidors de CiU han rebutjat les propostes, també del PSC, sobre el reconeixement de deute de les EMD durant el proper mandat i la referida a la contractació de professionals de la ciutat en igualtat de condicions per part de l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta