26 de juny del 2015

'Adéu, façana fluvial de Tortosa', article d'Alons Navarro


És conegut el meu posicionament en contra de tombar el pany de cases del davant la catedral. De raons històriques, arquitectòniques i urbanístiques a favor de recuperar- les dignament crec que, en diferència, n'hi ha més que de tombar-les. Sento dir que aquí s'ha fet trampa: la darrera decisió de l'Ajuntament de Tortosa no va preveure la possibilitat de parlar-ne, la decisió ja estava presa. Era la mateixa que va preveure Regiones Devastadas, en acabat de la Guerra Civil. El que no van acabar de tombar les bombes franquistes l'acabarà de tombar l'Ajuntament més independentista de la història de Tortosa.

És penós i fereix la sensibilitat d'aquells que clamàvem la seua salvaguarda el no poder fer res, simplement perquè tossudament tots els consistoris s'han deixat arrossegar per una inèrcia sense d'arguments. Això sí, al llarg de tots estos anys s'ha optat per no donar permís d'obres, a l'espera que la ciutadania, en veure el seu aspecte ruïnós, es posicionés a favor d'eliminar-les.

I tal com diu Salvador Tarragó, membre de SOS MONUMENTS: Tombar és l'últim!

Hem arribat tard. Una altra oportunitat perduda!


Alons Navarro
és veí de Tortosa 
i expresident d'Amics dels Castells i del Nucli Antic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta