2 de juny del 2015

El passeig de l'Ebre de Móra d'Ebre es convertirà en una balconada


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha iniciat les obres per a la rehabilitació del passeig de l'Ebre, la via urbana que comunica la plaça de Baix i la zona del Club Nàutic i de l'àrea de lleure de l'Aubadera, seguint la façana fluvial de la població. El projecte preveu transformar aquest carrer en un veritable passeig fluvial, eliminant les estretes voreres a banda i banda del carrer per destinar als vianants una única vorera més ampla que les actuals, situada a la part del riu. Es construirà un passeig de fusta amb diversos trams de passera penjada sobre l'Ebre, a mode de balcó, protegida per una barana metàl·lica. Els treballs, actualment en fase d'execució, també preveuen la instal·lació de bancs per seure-hi i d'un nou enllumenat, que delimitarà la zona reservada a passeig de vianants de l'àrea de pas de vehicles de motor.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Móra d'Ebre vol donar un impuls a un vell projecte urbanístic que pretén obrir definitivament el nucli urbà al riu. En aquest sentit, el passat 19 de febrer, l’Ajuntament i La Salle Campus Barcelona-URL van signar un acord que ha facilitat que un grup de 25 alumnes de 5è curs d’Arquitectura, de l’assignatura de Planejament Territorial, dirigida per Guillermo Bertólez, hagi redactat diferents projectes per a millorar la façana fluvial morenca. Aquests projectes s'exposaran properament al públic perquè els veïns els puguin valorar i triar el que finalment s'executi.

L’alcalde en funcions, Joan Piñol, ha explicat que l’Ajuntament de Móra d’Ebre té la voluntat de condicionar la façana fluvial de la població, ja que entén que "és una de les façanes urbanes més destacades de l’Ebre català".

El pressupost de les obres que s'executen actualment és de 200.000 euros, amb una aportació de 90.000 euros de la Unió Europea, altres 100.000 euros provinents dels fons atorgats a Móra d'Ebre en el marc de la Llei de barris, i la resta, 10.000 euros, d'aportació municipal directa. / Via Canal 21 Ebre / Imatge Ajuntament de Móra d'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta