3 de juny del 2015

ERC de Tortosa opta per mantenir-se a l'oposició i facilitarà la investidura de Bel amb l'abstenció



TORTOSA (Baix Ebre).- ERC de Tortosa no formarà govern amb CiU a partir del 13 de juny, però tampoc acceptarà l'oferta de Movem i del PSC per configurar un govern d'esquerres que propiciés el canvi polític al municipi. Per tant, Esquerra seguirà a l'oposició a la capital del Baix Ebre, tot i que no han volgut tancar la porta a definir un pacte d'estabilitat amb CiU més endavant, basat en "compromisos programàtics". En concret, fonts properes a les negociacions han explicat que els republicans han rebutjat la formació d'un pacte de progrés que suposava que el candidat Josep Felip Monclús fos el nou alcalde de Tortosa durant els quatre anys, i també que Esquerra pogués tenir durant dos anys el Consell Comarcal del Baix Ebre. D'altra banda, l'oferta de CiU semblava una mica més modesta, ja que proposava a ERC la primera tinença d'alcaldia i la presidència del consell del Baix Ebre, però això tampoc ha acabat de convèncer la militància d'Esquerra a Tortosa. En qualsevol cas, la decisió d'ERC és un poal d'aigua freda per a Movem i el PSC, i alhora també suposa una mala notícia per a Ferran Bel, que volia evitar que CiU comencés el mandat governant en minoria.

L'assemblea de militants d'ERC-Tortosa, reunida aquest dimarts al vespre, ha valorat la ronda de converses entre les diferents formacions polítiques en disposició de formar govern a la ciutat. Després d'un procés deliberatiu en què s'ha analitzat la viabilitat política de les diferents opcions, l'assemblea ha pres la determinació que els quatre regidors d'ERC es mantinguen a l'oposició. Amb tot, a través d'un comunicat emès aquesta mateixa nit, han assenyat que "s'estudiarà la possibilitat d'un acord d'estabilitat amb CiU a l'Ajuntament de Tortosa, basat en el compliment del programa electoral". Segons ERC, aquest possible acord, en cas de produir-se, "passaria per l'establiment d'un document de compromisos programàtics entre CiU i ERC, que continuarà a l'oposició, abstenint-se en la sessió d'investidura i permetent l'elecció del candidat de la llista més votada". / Imatge ERC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta