3 de juny del 2015

Ferran Bel agraeix la 'responsabilitat' d'ERC a Tortosa, que deixarà governar CiU com a força més votada



TORTOSA (Baix Ebre).- L'actual alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, ha valorat aquest dimecres la decisió d'ERC de quedar-se a l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa, garantint un govern en minoria liderat per la força més votada. Bel ha agraït "l'actitud de responsabilitat" dels republicans, que finalment han rebutjat un govern d'esquerres amb Movem i el PSC. La decisió, presa per l'assemblea de militants d'ERC a Tortosa, no exclou, però, que es tiri endavant amb un acord d'estabilitat que garanteixi la governança a CiU durant el mandat. Bel ha assegurat que s'han fet diverses reunions i que avui mateix n'hi hauran més per desenvolupar aquest acord "estable" per a la ciutat, que no descarta que "en algun moment" ERC acabi entrant al govern.


Bel ha afirmat que la seua prioritat és i continuarà sent poder formar un govern estable a Tortosa, i que les portes continuen obertes per ERC. Ara bé, davant la decisió de l’assemblea militants d’ERC Tortosa de mantindre’s a l’oposició, Bel ha assegurat que CiU treballarà amb els republicans per tancar un “acord de governança estable” que en algun moment es pugui traslladar a un govern de coalició. Bel ha valorat que la d’ERC ha estat una actitud de “responsabilitat” davant aquells que “tenien com base tombar a uns a qualsevol preu”.

Bel ha recordat que l’any 2007, quan va guanyar les eleccions municipals per primera vegada, CiU ja va oferir un pacte amb ERC, i que en aquesta ocasió no s’ha amagat que la seva prioritat a l’hora de pactar també eren els republicans. Sobre l’aplicació a Tortosa de la mateixa fórmula que CiU i ERC estan utilitzant a la Generalitat, l’alcalde en funcions de Tortosa ha dit que l’acord de governança a un parlament no és “estrictament traslladable” a un ajuntament, però sí una “possibilitat adient”. CiU i ERC havien de mantenir una nova reunió aquest mateix dimecres.

L'assemblea de militants d'ERC-Tortosa, reunida aquest dimarts al vespre, va valorar la ronda de converses entre les diferents formacions polítiques en disposició de formar govern a la ciutat. Després d'un procés deliberatiu en què van analitzar-se la viabilitat política de les diferents opcions, l'assemblea va prendre la determinació que els quatre regidors d'ERC es mantinguen a l'oposició. Amb tot, a través d'un comunicat van assenyalar que "s'estudiarà la possibilitat d'un acord d'estabilitat amb CiU a l'Ajuntament de Tortosa, basat en el compliment del programa electoral". Segons ERC, aquest possible acord, en cas de produir-se, "passaria per l'establiment d'un document de compromisos programàtics entre CiU i ERC, que continuarà a l'oposició, abstenint-se en la sessió d'investidura i permetent l'elecció del candidat de la llista més votada"./ Via ACN i Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta