26 de juny del 2015

Malràs, Obalat i altres militants d’Unió a les Terres de l’Ebre s’integren a Hereus UDC 1931



TORTOSA (Baix Ebre).- Diversos dirigents d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a les Terres de l’Ebre han decidit sumar-se a la plataforma crítica Hereus UDC 1931, que aposta per sumar-se al full de ruta dels partits independentistes i que es posiciona obertament amb la candidatura que Artur Mas proposa per al 27-S. De fet, entre aquests dirigents ebrencs hi ha el president de la intercomarcal d’Unió i alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs, així com el president del partit al Montsià, Josep Antoni Obalat. També s’ha integrat a Hereus UDC 1931 l’exregidor tortosí Enric Simó, a més de l’exprimer tinent d’alcalde de l’Ametlla de Mar, Antoni Montagut, entre d’altres. Així ho ha confirmat via Twitter el mateix Simó, un dels militants d’Unió de les Terres de l’Ebre més crítics amb la línia de Josep Antoni Duran i Lleida.

De fet, la militància d’Unió a les Terres de l’Ebre va ser una de les que amb més contundència va rebutjar el full de ruta proposat per Duran amb la pregunta de la consulta interna del passat 14 de juny. A la mesa instal·lada a Tortosa va imposar-se clarament el ‘no’ que també defensava Hereus UDC 1931, amb 83 vots en contra de la línia fixada per Duran, molt per davant dels 25 vots del ‘sí’.

La plataforma Hereus UDC 1931 va ser presentada aquest dijous a Barcelona per Antoni Castellà, Núria de Gispert, Joan Rigol i Mercè Jou. En un parell d’hores, van apuntar-se a la plataforma unes 200 persones. El col·lectiu està en tràmit de constituir-se en associació, tot i que no es descarta que es puga convertir en un partit. Castellà va remarcar que ara per ara l’objectiu és fer pinya al costat de Mas pel sí-sí, en les eleccions plebiscitàries que el president de la Generalitat vol convocar per al 27-S. De fet, Hereus UDC 1931 podria formar part de la llista transversal que proposa Mas. Durant la presentació, la més contundent va ser De Gispert, qui va acusar la direcció d’Unió de tenir una estratègica calculada, des del 2010, per trencar CiU i dinamitar el procés. La cúpula del partit ja va anunciar que consultarà els serveis jurídics per decidir si expulsa els crítics que donen suport a la llista de Mas./ Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta