25 de juny del 2015

Dol a les festes de l'Ampolla per la mort d'un veí de 80 anys, després de patir una envestida d'un bou


L'AMPOLLA (Baix Ebre).- Un veí de l'Ampolla de 80 anys va morir aquest dimecres en no superar les greus ferides ocasionades per l'envestida d'un bou el passat dilluns. L'home, aficionat als bous, participava en un dels correbous que s'organitzen a les festes majors de Sant Joan, quan va patir una envestida d'un bou embolat provocant-li greus ferides. L'home va ser traslladat a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta on va ser intervingut d'urgència i ingressat a l'UCI, on va morir aquest dimecres. L'Ajuntament de l'Ampolla ha suspès els correbous previstos per aquest dijous, festa local del municipi i últim dia de festes./


Des de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, el seu president, Ximo Martí, ha lamentat els fets i ha expressat el seu condol a la família. "Malauradament, la nostra festa dels bous pot tenir aquestes conseqüències a vegades", ha manifestat en declaracions a l'ACN. Martí ha reconegut que l'accident mortal és un mal inici de la temporada taurina, que es concentra sobretot en els mesos d'estiu a les Terres de l'Ebre. També ha aprofitat per desmentir algunes informacions que apuntaven al presumpte incompliment de la normativa dels correbous a l'Ampolla amb la celebració de bous a la mar. Des de l'Agrupació de Penyes han subratllat que al municipi del Baix Ebre s'ha instal·lat un tancat per fer correbous normatius i dintre de la legalitat. "Es feien bous a la plaça barrant l'accés a la mar amb barreres", ha apuntat.

Desafortunat accident També el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha lamentat el traspàs del veí ferit mortalment als bous a l'Ampolla i ha traslladat el condol a la família de la víctima. "Era d'una família molt aficionada als bous que coneixia el risc d'aquests actes. Lamentem com va succeir l'incident però administrativament estan tots els permisos i està tot correcte. Va ser un cop d mala sort amb resultat fatídic de mort", ha apuntat el delegat. Pallarès també ha demanat precaució als aficionats al bous perquè lidien amb "animals perillosos". "Qui surt a una plaça de braus ha de ser conscient del risc", ha insistit. Pallarès ha apuntat que, malgrat que no son incidents habituals a les places, confia en què no es repeteixin.

L'Ampolla, de dol L'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, ha explicat que l'home estava a la entrant i sortint de les barreres vertical quan el bou, o bé perquè l'home no havia acabat d'entrar o bé perquè l'animal hi va introduir part del cap, va banyegar la víctima. Malgrat que no li va afectar cap òrgan vital, l'home va perdre molta sang i va ser intervingut d'urgència a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on després de dos dies a la UCI no ha pogut superar les ferides i ha mort aquest dimecres.

L'alcalde ha negat que no hi hagués ambulància a la plaça de braus i ha explicat que la víctima va ser atesa en primera instància pel metge de l'ambulància de la plaça qui també el va assistir i el va acompanyar en el trasllat a Tortosa, fet pel qual es va suspendre el bou embolat que s'havia de celebrar després.

L'Ampolla ha suspès en senyal de dol els dos actes taurins que s'havien de celebrar aquest dijous durant l'últim dia de la festa major.
Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta