29 de juny del 2015

Tortosa aprofitarà la 65a Nit de Santa Llúcia per reivindicar la cultura ebrenca



TORTOSA (Baix Ebre).- La 65a Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes se celebrarà el proper 11 de desembre al Pavelló Firal de Tortosa. Aquest dilluns al matí s’ha signat el conveni entre Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Tortosa. Serà el segon cop que se celebra a la capital del Baix Ebre, que ja va acollir la Nit de Santa Llúcia el 1982. La signatura del conveni ha comptat amb la participació de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i de Ferran Bel, alcalde de Tortosa. “Gràcies per corresponsabilitzar-vos a organitzar una gran festa de la cultura i les lletres catalanes, que relacionarà tant la cultura ebrenca com la cultura universal”, ha destacat Muriel Casals.

“Estem molt contents que 33 anys després Tortosa aculli de nou la Nit de Santa Llúcia”, ha afirmat l'alcalde, Ferran Bel, qui ha fet una crida a la participació perquè la ciutat i les Terres de l'Ebre es bolquin en la Festa de les Lletres Catalanes.

D'altra banda, Dolors Queralt, regidora de Cultura, ha afegit que la 65a Nit de Santa Llúcia servirà per posar en valor autors ebrencs com Gerard Vergés o Albert Roig, premiats en edicions prèvies. “Serà una ocasió immillorable per ensenyar a Catalunya i als Països Catalans una mostra de la cultura ebrenca”, ha destacat finalment Josep Francesc Moragrega, president d'Òmnium Ebre, qui ha explicat que ja hi ha dos actes previs confirmats: el Premi Grifonet i una trobada d'una desena de clubs de lectura.

Del Liceu de Barcelona a les Terres de l'Ebre. El Pavelló Firal de Tortosa prendrà el relleu al Liceu de Barcelona i acollirà l’entrega de la Nit de Santa Llúcia, en el transcurs de la qual es lliuraran fins a vuit premis literaris: el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia, el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions i el premi Frederic Roda de teatre, entre d’altres. La Festa de les Lletres Catalanes és organitzada per Òmnium Cultural i se celebra de forma itinerant pels volts del 13 de desembre (Santa Llúcia)./ Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta