3 de juny del 2015

Peníscola i Girona seran escenaris de la sisena temporada de 'Joc de Trons'


PENÍSCOLA (Baix Maestrat).- La cadena nord-americana HBO confirma que Girona i Peníscola seran escenaris de la sisena temporada de l'exitosa sèrie 'Joc de Trons'. L'acord fa quatre mesos que està signat però les negociacions s'han dut amb molta discreció. A través d'un comunicat, HBO ha confirmat que part de la nova temporada es rodarà "en diverses localitzacions naturals" de Girona i també a Peníscola, al Baix Maestrat. De fet, no serà la primera vegada que Peníscola és l'escenari d'una gran superproducció internacional, ja que en aquesta població marinera s'hi han rodat més de 15 pel·lícules, entre les quals destaca 'El Cid', dirigida el 1961 per Anthony Mann, amb Charlton Heston i Sofia Loren.

El castell de Peníscola és un dels elements del patrimoni d'aquesta població que més han degut agradar els responsables de 'Joc de Trons'. Ubicat en el punt més elevat del penyal, és un castell construït pels templers a partir de 1294 i modificat, a principis del segle XV, per adaptar-lo com a residència per a Benet XIII, el Papa Lluna. De fet, el castell de Peníscola és el segon monument fortificat més visitat de l'Estat Espanyol després de l'Alhambra de Granada, amb uns 330.000 visitants cada any. Però Peníscola també té altres elements que poden ser escenari per a la sisena temporada de 'Joc de Trons', com ara les muralles, els portals, el parc d'artilleria i la torre Badum.


Fa dies que la notícia corria com la pólvora però ningú ho confirmava oficialment a l'espera que fos la productora qui fes el pas. Finalment, aquest dimecres el canal de televisió HBO ha emès un comunicat on confirma que Girona i Peníscola seran escenaris de part de la sisena temporada de l'aclamada sèrie 'Joc de Trons'. La confirmació ha arribat a través de Canal+, que té els drets d'emissió de la sèrie a l'estat espanyol.

HBO no serà la primera vegada que es traslladi a l'estat espanyol, ja que els responsables de la sèrie ja han rodat capítols a d'altres escenaris com les ciutats de Còrdova i Sevilla, i també a Osuna. Allà s'hi van rodar escenes ambientades en Dorne, una de les set zones del Set Regnes més càlida i amb tocs àrabs. La gravació va ser tot un fenomen i els fans de la sèrie van seguir-lo dia a dia.

'Game of Thrones' (títol original en anglès) està basada en la sèrie de novel·les 'Cançó de gel i foc', de l'escriptor nord-americà George R. R. Martin. La sèrie ha estat reconeguda per la crítica i ha estat guardonada amb Globus d'Or i catorze Premis Emmy. 'Joc de trons' s''ha convertit també en l'estrena més vista d'una sèrie de ficció a Canal+. / Via ACN / Imatge Wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta