31 de juliol del 2015

Arxiven la causa del cas Carraus, sobre l’adjudicació d’obres a l’Ajuntament d’Alcanar

 

ALCANAR (Montsià).- La jutgessa ha arxivat la causa oberta contra 19 persones, entre polítics, funcionaris municipals i constructors, per suposades irregularitats en l’adjudicació de diverses obres públiques per part de l’Ajuntament d’Alcanar entre 2008 i 2013. Així ho avançat l’edició d’aquest divendres del Diari de Tarragona, que també informa que aquest dijous la jutgessa va prendre declaració a cinc testimonis, i posteriorment va lliurar a les parts la interlocutòria on anunciava el tancament del cas. Els testimonis que van passar pel jutjat van ser la tècnica d’Administració General de l’Ajuntament, l’aparellador municipal i tres constructors.

El primer decomís va tenir lloc el 20 de novembre de 2013, quan una comitiva judicial es va presentar a l’Ajuntament d’Alcanar, amb l’objectiu d’endur-se documentació de les adjudicacions que havia realitzat el consistori des del 2007. Aquesta actuació judicial venia arran de dues denúncies presentades per part d’un veí, afiliat a la federació nacionalista, i un anònim. La investigació se centrava en presumptes delictes contra l’Administració i la Hisenda Pública. L’alcalde d’Alcanar, el republicà Alfons Montserrat, va acusar CiU d’haver orquestrat una ‘maniobra política d’assetjament i de desprestigi personal’ per erosionar el govern municipal d’Esquerra. Tot i això, el grup municipal de CiU va voler desmarcar-se dels fets.

La rèplica d’aquest primer escorcoll va arribar el 16 d’octubre de 2014 quan la Guàrdia Civil va tornar a entrar a l’Ajuntament i va detenir de forma preventiva l’alcalde, el regidor d’Urbanisme d’aquell moment, Manel Martí i tres constructors en l’anomenada operació Carraus. Tots van quedar en llibertat amb càrrecs unes hores més tard. Ara, després de menys de dos anys d’investigació, l’actual jutgessa instructora ha decidit tancar l’assumpte de forma provisional, ja que es podria arribar a reobrir si hi hagués noves proves. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta