24 de juliol del 2015

El govern de Móra la Nova busca uns altres terrenys per al futur institut-escola i dóna per perduts 200.000 euros


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, ha explicat que el consistori ha començat a buscar un altre emplaçament per a ubicar-hi el nou institut-escola que s’ha de construir al municipi. Segons Moliné, l'emplaçament que tenia l'Ajuntament, a la zona sud del poble, no havia satisfet mai el grup d'Esquerra, que sempre l’havia descartat des de l’oposició, ni tampoc al PSC, a l’AMPA ni a la comunitat docent. Moliné argumenta que els terrenys estan molt a prop de l'eix de l'Ebre (C-12 )i de la rotonda del Mas de la Coixa, però també que hi passa un barranquet i que estan allunyat del poble.

"Ara que hem accedit al govern local ens podem plantejar aquest canvi perquè després de tants anys l’anterior equip de govern no havia fet cap dels tràmits necessaris per cedir els terrenys al departament d’Educació”, ha dit Moliné. Entre els tràmits perquè la Generalitat doni el seu vistiplau a la proposta s’hi troba un estudi geotècnic i un de mediambiental. Segons l’alcalde republicà, “ens hem trobat que cap d’aquests estudis no estava fet i, per tant, no s’havia cedit cap terreny a la Generalitat. Si bé aquest fet, per una banda, ens permet buscar un indret al nostre parer més adequat, per l’altra, ens farà perdre la partida de 200.000 euros que ERC vam aconseguir introduir als pressupostos d’enguany de la Generalitat perquè es pogués redactar el projecte del nou edifici”, ha advertit l'alcalde.

Segons Moliné, tot i que el seu equip trobi ara la ubicació idònia i viable s’hauran de realitzar els estudis preceptius que demana Educació i serà llavors quan es podran cedir els terrenys a la Generalitat perquè pugui fer el projecte de centre. “Si a hores d’ara els estudis ja estiguessin realitzats, segurament no ens plantejaríem aquest canvi d’ubicació per no endarrerir el tema que fa anys que s’arrossega, però ja que igualment perdrem els diners preferim apostar per intentar trobar un millor indret”. Moliné ha recordat que des d’ERC sempre s’ha apostat per unes terrenys propers a la llar d’infants municipal: “És un lloc molt tranquil, proper al poble i de fàcil i ampli accés on podríem concentrar tots els equipaments educatius”. / Imatge ERC Móra la Nova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta