21 de juliol del 2015

El PSC lamenta el veto de CiU als actes de La Busca en el programa de la Festa del Renaixement



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Associació La Busca de Tortosa, vinculada al PSC, se suma per quart any consecutiu a la Festa del Renaixement per tal de contribuir a fer-la més gran. Així ho ha detallat la presidenta de l’associació, Teresa Castellà: “La nostra és una associació que té com a objectiu la promoció cultural, la recerca històrica i la promoció de l’època del Renaixement”. Un objectiu que se suma a la voluntat de dotar la Festa d’un rigor històric que s’ha perdut en part els darrers anys, segons ha explicat Enric Roig, exdirector de la Festa i membre de la Busca.

Roig també ha recordat que aquesta iniciativa forma part d’una manera d’entendre la participació ciutadana “inclusiva i no excloent, al costat de les persones i integrats amb les persones dels nostres barris i obrint les nostres portes. Sumant, sumant i sumant, escoltant les persones.” Per aquest motiu ha lamentat de nou que el govern de CiU, amb el suport d'ERC, no hagi volgut incorporar els actes organitzats per la Busca en el programa del Renaixement. 

Roig ha lamentat la manca de recerca i d'innovació i el fet que s'hagi tret l'esdeveniment de l'àrea de Promoció Econòmica. “Enguany s'han produït dos fets històrics molt importants: els 500 anys del naixement de Santa Teresa de Jesús i la celebració en algunes ciutats dels 500 anys de la mort de Ferran d'Aragó, que podien haver servit per fer diferents activitats o col·loquis al voltant de la Festa recuperant aquell punt de classe que la van fer mereixedora de distincions i que la diferencien de la resta de recreacions històriques”, ha afirmat.  "La Festa del Renaixement ha de ser el nostre aparador, amb el que volem arribar a la gent de fora de Tortosa, cal treballar perquè es converteixi de nou en un element de dinamització econòmica del nostre municipi", ha afegit Roig.

Per tot plegat, enguany es farà un nou col·loqui, en aquesta ocasió sobre els Jocs del Segle XVI, tant jocs populars com jocs a la cort, que anirà a càrrec de Roig i d’Iñaki Copoví, membre del Comitè Organitzador de la Festa. Es realitzarà divendres, 24 de juliol, a les 20.30 hores. Aquest se suma als realitzats en les altres edicions sobre el govern a Tortosa, els grups socials i l’espai urbà, l’orgue de la Catedral i la història de la màgia, que es recolliran l’any vinent en una publicació. Precisament enguany, entre les novetats es podrà participar en un joc de l’oca gegant sobre un taulell reproducció d’un joc real del segle XVI. L’oca s’afegeix a l’oferta de les altres edicions amb jocs com birles, tamburino, baldufes, cèrcol, espardenya, diàbolo i anelles de corda. Se’n podrà gaudir dijous 23, de 18,00 a 24,00 h; divendres 24, de 11,30 h a 13,30 h i de 18,00 a 24,00 h; dissabte 25, de 18,00 a 24,00 h, i diumenge 26, de 20,00 h a 24,00 h.

A banda, durant els dies de la Festa es podrà visitar la Casa Gil de Federic amb els Ambients del XVI que recreen la notaria amb la nissaga Gil de Federic amb l’arbre genealògic i el menjador de la casa; l’espai de la música, amb una petita mostra d’instruments de l’època cedits pel mestre Rosend Aymí entre d’altres, i un espai expositiu relacionat amb la ciutat del segle XVI amb l’exposició: 'Grups socials i espai urbà a la Tortosa del segle XVI', fruit del col·loqui del mestre i historiador Pere Audí i Ferrer.

De nou també hi haurà l’actuació del mag Dalmau “lo Tortosí”, un dels il· lusionistes més importants del segle XVI a Europa. Divendres 25, a les 12,00 h, i 20,00 h; dissabte 26, a les 20,00 h, i diumenge 27, a les 20,00 h. I el notari Gil de Federic signarà una credencial manuscrita que lliurà personalment amb el nom dels visitants que s’apropin a la Busca. Dijous 23, de 19,00 a 21,00 h; divendres 24 de 19,00 a 21,00 h; dissabte 25, de 19,00 a 21,00 h,i diumenge 26, de 20,00 h a 22,00 h.

La Casa Gil de Federic es troba situada al carrer Gil de Federic de Tortosa. Estarà oberta al públic durant tots els dies de la Festa. Es pot consultar tota la programació i informació dirària en el bloc de La Busca de Tortosa. Durant aquests dies es podran recollir octavetes per a aquelles persones que estiguin interessades en rebre informació o participar en les activitats que organitza la Busca./ Vídeo Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta