27 de juliol del 2015

El Síndic de Greuges reclama posar fi a les cues nocturnes de ciutadans estrangers a la comissaria de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació d'ofici per aclarir els motius de les cues nocturnes davant de les comissaries de policia de Tarragona i Tortosa, així com per recomanar mesures per evitar les lamentables condicions amb què es troben els ciutadans estrangers que han de dur a terme alguna gestió en aquestes dependències. Els afectats es veuen abocats a fer llargues cues de nit per poder obtenir un dels menys de cinquanta números que reparteix la comissaria al matí. Atès que aquest àmbit depèn del Ministeri de l'Interior, el Síndic ha adreçat al Defensor del Poble la seva preocupació pel tema i li ha suggerit que valori la possibilitat d'obrir una investigació.

Pel que fa a les mesures immediates que, segons la informació publicada en premsa, es posaran en pràctica per corregir aquesta situació, destaca la d'implantar un sistema de cita prèvia, acompanyada de l'ampliació dels horaris d'atenció al públic. Sobre la mesura de concertar la cita prèviament per telèfon o Internet, Rafael Ribó ha alertat del risc que les cues presencials es converteixin en cues virtuals si ningú no pot assumir l'atenció de les trucades i dels missatges. Per aquest motiu, ha recomanat que s'asseguri que el sistema es doti de recursos perquè funcioni correctament.

El Síndic també destaca que caldria ajustar l'estructura administrativa de les comissaries a la realitat social, especialment a l'estiu. En aquest sentit, proposa que es valori seriosament la possibilitat d'incrementar els recursos humans i materials per cobrir les necessitats reals. A parer del Síndic, el fet d'haver de passar la nit al ras sembla una situació impensable en un país on l'ús de les tecnologies de la informació en l'activitat administrativa està a l'ordre del dia.

La problemàtica no és nova i el Síndic recorda que l'any 2004 ja va denunciar el col·lapse de l'oficina d'estrangers a Barcelona. Que deu anys després es repeteixi una situació similar denota, pel Síndic, una mala pràctica administrativa, contrària als principis d'eficiència i de servei públic que han de motivar l'actuació de l'Administració. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta