1 de juliol del 2015

Els llogaters 'estafats' d’un bloc de pisos de la Ràpita, amenaçats de desnonament imminent

Per aquest dijous, 2 de juliol, la jutgessa d’Amposta havia ordenat un llançament que, de moment, ha estat aturat gràcies a la intervenció de l'Ajuntament ·




SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Un grup de veïns de Sant Carles de la Ràpita està immers en una batalla legal per intentar conservar els seus pisos de lloguer, que ara són propietat del Sareb, l’anomenat banc dolent. Asseguren que han estat víctimes d’una estafa immobiliària, i han constituït una plataforma d’afectats. Però per aquest dijous, 2 de juliol, la jutgessa d’Amposta havia ordenat un llançament que, de moment, ha estat aturat gràcies a la intervenció del regidor d’Atenció a les Persones, Carlos Sanchís. En concret, Sanchís ha explicat que des de Serveis Socials han emès una petició d’ajornament, tenint en compte que hi ha un menor implicat i cal estudiar el cas per plantejar possible alternatives. De fet, ha dit que l’Ajuntament intentarà fer de mitjancer en el cas. A banda, també hi ha un altre desnonament previst per al proper 20 de juliol. Així ho ha explicat Laude Puig, portaveu de la Plataforma de Llogaters, qui també ha agraït el suport de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de l’Ebre.

Al principi del 2014, més de 20 llogaters van aconseguir accedir a pisos de dos i tres habitacions, en un edifici de nova construcció del número 44 del carrer Joan Tibau. Els preus dels lloguers oscil·laven entre els 150 i els 200 euros, però els inquilins havien d’assumir la despesa d’entrada de 1.300 euros per donar d’alta l’aigua i la llum, que era la condició que els posava l’empresa arrendatària. Es tracta de Tesello SL, una mercantil que al mateix temps havia llogat els habitatges a la constructora Catalunya 2007 Promocions SL. Però el que no sabien els llogaters és que l’edifici estava afectat per un procés d’execució hipotecària per impagament.

Els veïns van decidir presentar una denúncia penal contra Tesello i Catalunya 2007 per estafa immobiliària. Però la primera sorpresa els va arribar quan el jutjat número 4 d’Amposta va ordenar l’arxiu provisional de la causa, en no veure indicis de delictes. Després, el jutjat número 1 d’Amposta va procedir a l’execució hipotecària, la subhasta va quedar deserta i els habitatges van ser adjudicats al Sareb. En el moment de fer la subhasta, ja els van advertir que havien d’abandonar els pisos, i després el Sareb no volia acceptar l’ocupació dels immobles per part dels llogaters presumptament estafats. De fet, el Sareb considerava invàlids els contractes de lloguer, i ha volgut fer tractes diferents amb cadascun dels veïns afectats.

La plataforma d’afectats van decidir no pagar més a l’empresa que consideraven que els estava estafant, i al febrer van presentar una demanda col·lectiva i el seu administrador. Però Tesello ha començat a presentar demandes per impagament, i els jutjats d’Amposta ha citat els veïns a judici, sota advertència de desnonament. Però les sorpreses per als veïns no han acabat aquí, ja que des de principi d’any tenen com a veïna la titular del jutjat número 1 d’Amposta.

Un altre dels veïns afectats, Miquel Cazorla, ha explicat que el cas està envoltat de decisions judicials incomprensibles, i que davant d’aquesta indefensió ja només queden vuit o nou llogaters, de la vintena que hi havia en un primer moment. Els afectats han alertat que ja hi ha pisos i locals que tornen a estar buits i al mercat. Per tant, adverteixen que hi ha més gent que podria ser víctima d’aquesta suposada estafa immobiliària. I més encara, tenint en compte que els immobles són propietat del Sareb des del 9 de gener del 2015. De fet, han advertit al jutjat que tant a Vinaròs com a la Sénia hi ha altres habitatges en la mateixa situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta