3 de juliol del 2015

La ciutadania de Tortosa podrà parlar al ple de l'Ajuntament durant dos minuts, a partir de dilluns


TORTOSA (Baix Ebre).- Els veïns de Tortosa que vulguen adreçar-se a l'alcalde i als regidors de l'Ajuntament ho podran fer mitja hora abans de cada sessió ordinària dels plens. Aquesta és una de les mesures que preveu el reglament de participació ciutadana, aprovat pel consistori, i que es pot aplicar a partir del pròxim dilluns en el ple del mes de juliol. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que trenta minuts abans del ple, que a partir d'aquest mandat se celebraran a les sis de la tarda, els regidors estaran a disposició de les persones que vulguin adreçar-se al ple en un temps limitat a dos minuts. A més, en les pròxims setmanes es faran els nomenaments per constituir el consell de ciutat, previst al reglament.

Els ciutadans que ho vulguin podran adreçar els seus precs o preguntes davant del ple per un temps màxim a dos minuts. Aquesta mesura està inclosa en el reglament de participació ciutadana aprovat abans de les eleccions municipals i que ja ha entrat en vigor.

En la primera sessió ordinària del nou mandat, el govern municipal sotmet a aprovació el pla econòmic-financer 2015-2016 que obliga a fer el govern espanyol a totes les administracions. L'alcalde ha estat molt crític amb l'anomenada "regla de la despesa", una normativa que "encorseta absolutament les administracions locals". Bel ha explicat que en el cas de l'Ajuntament de Tortosa s'ha incomplert en dos empreses municipals públiques: la Gumtsa d'urbanisme per la venda de tres pisos a una fundació social, i amb la Gessat que gestiona l'Hospital sociosanitari de la Santa Creu de Jesús on s'incompleix la normativa en 400.000 euros.

L'alcalde ha deixat clar que en el cas de l'Hospital s'han "saltat" la normativa perquè hi ha hagut un increment de l'activitat assistencial, amb el finançament garantit, i que ho continuaran fent. "Aquest alcalde seguirà incomplint-ho perquè és un absurd intentar limitar l'activitat assistencial d'un hospital sociosanitari com és el nostre cas. Haurem de dir als pacients que necessitin diàlisi que a partir d'un moment no podrem fer-los-hi perquè sinó incomplirem la regla de la despesa?", ha manifestat. Bel ha deixat clar que l'Ajuntament i les empreses municipals compleixen el pressupost i no generen pèrdues i que aquesta normativa és "absurda".

Abanda, e n el ple del mes de juliol es debatran quatre mocions dels grups municipals de Movem Tortosa i el PSC, dos d'aquestes sobre la petició que els menjadors infantils també es facin durant el mes d'agost. Els socialistes també presenten una proposta on plantegen la creació d'una taula de partits amb la delegació del Govern, l'Idece, el Consell Econòmic i Social, sindicats i agents socioeconòmics per establir les línies estratègiques necessàries per crear ocupació al territori, en base al pla estratègic redactat per la URV i que el Govern veu inassumible. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta