8 de juliol del 2015

La Comissió Cívica del Patrimoni demana preservar elements històrics de les cases de la catedral de Tortosa


TORTOSA ( Baix Ebre ). - La Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre ha presentat públicament el dictamen emès sobre l’enderrocament de les cases de davant de la Catedral de Tortosa. Tot just un dia després que l’Ajuntament de Tortosa hagi adjudicat les obres per executar les obres d’enderroc al mes d’agost, la Comissió ha donat a conèixer un dictamen en què s’assenyala la importància “històrica i patrimonial” d’alguns elements de les cases del carrer Croera que recomanarien la seva conservació. La presidenta de la Comissió Cívic del Patrimoni de l’Ebre, Victòria Almuni, n’ha apuntat algunes, com ara el fet que amb l’enderroc es pot desdibuixar un dels eixos històrics més antics de la ciutat.

Ara bé, tenint en compte que hi ha consens polític pel que fa a l’enderrocament de les cases i certa acceptació social al voltant del projecte, el qual s’executarà de manera imminent, la Comissió Cívica del Patrimoni ha demanat especial cura en la preservació dels elements històrics visibles i no visibles que possiblement apareixeran durant les tasques d’enderroc. També demanen que la informació històrica que pugui anar sorgint sigui degudament documentada per un arqueòleg.

El dictamen de la Comissió Cívica del Patrimoni ja s’ha entregat a l’equip de govern de CiU a l’Ajuntament de Tortosa. En aquest, també es demana que els membres de la Comissió puguin fer un seguiment de l’enderroc de les cases de la Catedral i que el projecte d’urbanització posterior consideri una correcta adaptació a les restes arqueològiques que apareguin in situ. / Via Canal 21 Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta