22 de juliol del 2015

Més càrrecs ebrencs d’Unió deixen el partit: 18 dels 21 regidors i dos alcaldes



TORTOSA (Baix Ebre).- Ja són 18 dels 21 regidors que tenia Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a les Terres de l’Ebre, els que han abandonat el partit en els darrers dies. També ho han fet els dos alcaldes d’Unió al territori: l’alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs, i el nou alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs. Segons fonts de la nova formació Demòcrates de Catalunya, ara s’han donat de baixa d’Unió els dos regidors de Tortosa, Emili Lehmann i Joaquim del Pino. Es dóna la circumstància que Lehmann era fins ara el president de l’executiva local d’Unió Democràtica a Tortosa.

D’altra banda, també ha deixa el partit la regidora d’Unió a Amposta, Rosita Pertegaz. Les mateixes fonts també han explicat que altres regidors ebrencs que han abandonat recentment el partit de Duran i Lleida són els regidors d’Ulldecona i de Sant Carles de la Ràpita.

El passat 8 de juliol, l’executiva intercomarcal d’Unió a les Terres de l’Ebre ja va anunciar la seua dissolució. De fet, el fins aleshores president de la intercomarcal, Joan Josep Malràs, ja va anunciar que més d’un centenar de militants tenien la intenció d’abandonar el partit en les dies següents. Malràs també va explicar que farien una aposta decidida per refundar Unió a través d’una altra formació política, que finalment s’ha cristal·litzat amb la creació de Demòcrates de Catalunya, partit que vol afegir-se a la candidatura Junts pel Sí que han impulsat Convergència, Esquerra i les entitats sobiranistes. Paral·lelament, aquestes baixes han obligat Unió a recosir-se a les Terres de l’Ebre.

El nou president de la intercomarcal és l’anterior alcalde de la Torre de l’Espanyol, Eduard Masip. En la nova executiva també hi ha l’exregidor tortosí de Cultura, Joan Caballol; el també tortosí Toni Polo, i l’exdirector general d’Afers Exteriors de la Generalitat i expresident nacional de la Unió de Joves, Iban Rabasa, a més de l’exalcalde de Garcia, Francesc Acero. El passat 15 de juliol, la nova executiva va rebre el suport del secretari general d’Unió, Ramon Espadaler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta