23 de juliol del 2015

Tortosa acomiada Juanjo Caballé, primera víctima directa de l'onada de calor a Catalunya


TORTOSA (Baix Ebre).- Un veí de Tortosa de 48 anys, Juan José Caballé Cots, va morir aquest dimarts com a conseqüència d'un cop de calor, segons fonts del Departament de Salut, a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Caballé era molt conegut a la ciutat, pel seu activisme veïnal, social, esportiu i cultural, però també perquè des de feia 20 anys treballava de conserge a les instal·lacions esportives municipals de Tortosa. Es tracta de la primera mort de l'onada de calor que ha afectat Catalunya. Caballé va ingressar a l'hospital dimarts de la setmana passada a la tarda amb febre molt alta, d'una temperatura de 42-43 graus, després d'haver estat exposat al sol de forma prolongada. Els metges el van traslladar a l'UCI on el van induir al coma fins que dimarts a la tarda va morir. La víctima tenia sobrepès i vivia amb la seua germana discapacitada, que és qui va avisar la Policia Local quan Caballé va perdre el coneixement a casa. El funeral va ser aquest dimecres a la tarda a la parròquia de Remolins, amb una gran afluència de gent, que van retre-li un comiat multitudinari.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzada la segona onada de calor d'aquest mes de juliol. En la primera onada es van assolir valors rècord de fins a 43 graus. No obstant, el Departament de Salut insisteix a recomanar precaució i evitar l'exposició al sol durant les hores centrals del dia. / Imatge Juanjo Rovira, a Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta