31 de juliol del 2015

Tortosa inicia les obres d’enderroc de les cases del carrer Croera per obrir la catedral al riu


TORTOSA (Baix Ebre).- L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat els treballs d’enderroc dels sis edificis que conformen l’illa de cases situada entre el carrer Croera i la rambla Felip Pedrell, d’una banda, i entre el Palau Episcopal i el carrer Costa Capellans, de l’altra. Els treballs donaran com a resultat un nou espai públic obert entre la catedral i la façana del riu Ebre i el barri de Ferreries. Amb l’enderroc d’aquestes cases finalitza un projecte previst ja des de 1964, que ha comptat amb el suport de tots els consistoris dels últims 50 anys, i que s’ha desencallat en els últims temps amb les negociacions impulsades des de l’Ajuntament amb els propietaris.

En aquest sentit, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat que després de tants anys l’obra "és una realitat". Una obra que, segons Bel, transformarà la imatge de la ciutat. Bel també ha recordat el complex procés de l’obra, sobretot marcat per la sentència que anul·lava el procés d’expropiació que l’Ajuntament havia iniciat. Tot i això, Bel ha recordat que s’ha arribat a acords pràcticament en la totalitat dels propietaris.

Tal i com preveu el projecte adjudicat per l’Ajuntament, l’enderroc es farà de manera controlada i minuciosa, per mirar de no malmetre les possibles troballes patrimonials que puguin sorgir durant el procés. Amb tot, les troballes més importants podrien aparèixer al final de l’actuació, que es preveu finalitzi en tres mesos.

Pel que fa a la fase de l’obra, aquesta setmana ha començat la retirada de voladissos i balconades. Posteriorment es trauran les xarxes de les companyies subministradores, l’enllumenat públic, i es farà la delimitació amb tanques del perímetre de l’obra i la senyalització per a vehicles i vianants. La retirada de l’enderroc es farà avançant des de les cotes superiors fins arribar a nivell de carrer. Una vegada finalitzi l’enderroc, s’iniciaran els treballs d’excavació arqueològica del subsòl, que permetrà determinar el format i tipologia de l’espai públic resultant entre la Catedral i el riu Ebre. Amb tot, es preveu que a principi de l’any vinent es pugui encarregar la redacció del projecte, i posteriorment la licitació de les obres de la plaça. La seva execució, i finalització del conjunt de l’obra, es preveu que sigui al 2017.

L’obra de l'enderroc de les cases s’ha adjudicat a l’empresa SEMAC per un import de 209.370 euros, partida econòmica que inclou el seguiment arqueològic de l’enderroc./ Via Canal 21 Ebre / Imatge Sílvia Alarcón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta