15 de juliol del 2015

Trens Dignes alerta que Adif vol eliminar la venda de bitllets a l'estació de Móra la Nova


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- La Plataforma Trens Dignes (PTD) ha denunciat aquest dimarts a la nit que Adif vol eliminar la venda de bitllets de l'estació de Móra la Nova. Segons ha dit, "un greuge més, una decisió inacceptable i una manca de sensibilitat i responsabilitat per part de l’empresa Adif en primera instància i del Ministerio de Fomento en últim terme". Fins ara, A dia la venda de bitllets de Móra la Nova està gestionada pels responsables del bar de l’estació, ja que Adif fa quatre anys va eliminar personal propi i taquilles. Així, el servei de venda va passar a gestionar-lo el personal del bar, a través d’un conveni amb Adif. Però l’ens estatal ha decidit no renovar el contracte –que acaba aquest diumenge, 19 de juliol-, "en un mostra més d’abandonament de les infraestructures i serveis d’aquesta línia".

Els  mateixos responsables del bar s’han posat en contacte amb la PTD per informar de la situació i demanar ajuda. Així, han explicat que el passat dilluns se’ls va comunicar que el contracte que expira aquest diumenge (i que s’anava renovant cada sis mesos pràcticament de forma automàtica), ara no es renova i que,  per tant, l’estació de Móra la Nova deixa d’oferir el servei de taquilla. Segons la plataforma, la decisió deixa sense un servei digne a milers d’usuaris (es venen uns 3.000 bitllets mensuals) i implica un perill real de convertir en abaixador una de les estacions de referència del territori, juntament amb Tortosa i l’Aldea, perquè dóna servei no només a la comarca de la Ribera d’Ebre, sinó també a la de la Terra Alta, ja que els usuaris d’aquesta darrera comarca usen l’estació de Móra la Nova com a única possibilitat de fer servir la línia R15.

Segons la PTD, això també suposaria que la primera taquilla catalana per la línia que ve de Saragossa fos Reus. Cap estació de la Ribera d’Ebre (Riba-roja d'Ebre, Flix, Ascó, Móra la Nova) ni del Priorat (Capçanes, Marça-Falset) -ni Faió-La Pobla a la Terra Alta- oferiria servei de venda de bitllets i,  per tant, ni d’abonaments mensuals o T-10 ni targetes daurades (se’n donen d’alta un centenar al mes). "A més, i tenint en compte que el contracte de taquilles i d’explotació del bar estant vinculats, ens podríem trobar que a partir del mes de setembre, els caps de setmana l’estació estaria totalment tancada", ha advertit el col·lectiu. La PTD iniciarà amb urgència contactes amb les institucions del territori per tal de coordinar accions conjuntes de protesta i, tot i que no és competència directa del Govern de la Generalitat, ha dit que espera una intervenció contundent al respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta