5 de juliol del 2015

Uns 300 ebrencs estrenen la campanya de l'ANC per preparar l'Onze de Setembre i el 27S


TORTOSA ( Baix Ebre ). - Uns 300 ebrencs han estat els primers catalans en formar el punter humà que vol incentivar la participació per omplir la Meridiana l'11 de setembre i que simbolitza el camí de la victòria en les eleccions del 27 de Setembre. El punter ha culminat l'acte, celebrat al parc Teodor González de Tortosa, que ha encetat la campanya d'estiu de l'ANC, 'On tot Comença'. El primer eix ha estat l'equilibri territorial. Diversos representants de la societat civil ebrenca han demanat igualtat d'oportunitats per a zones de menys pes demogràfic, polític i econòmic com l'Ebre, territori referent en la lluita de protegir els recursos i millorar el futur, amb el moviment antitransvasista com exemple.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha destacat que s'ha escollit començar la campanya a Tortosa, la capital de les Terres de l'Ebre, perquè el territori ha estat "símbol del treball per la dignitat". Per a Sànchez els ebrencs han donat el convenciment "que és a partir de la coherència i la perseverança que es poden guanyar les batalles". "Venir per iniciar la campanya a Tortosa és un reconeixement a la fina feta els darrers 15 anys", ha assegurat.

També les Terres de l'Ebre són, malauradament, un exemple de l'abandonament inversor de les administracions i la falta d'infraestructures i per aquest motiu el primer eix dels 10 actes de la campanya 'On Tot Comença' ha girat entorn a l'equilibri territorial que ha de tenir la nova República Catalana. "Les infraestructures signifiquen oportunitats i distribució de la riquesa. Estem convençuts que el nou país ha de servir per corregir el que no s'ha fet bé des de Madrid i també des de Barcelona", ha apuntat el president de l'ANC.

En aquest sentit la portaveu de la plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, ha reivindicat els problemes de mobilitat que pateix el territori i la possibilitat d'anar acabant amb molts dels fronts oberts i reivindicacions que no acaben de trobar una solució a l'Ebre.

També des de la Unió de Pagesos s'ha reclamat millores perquè els pagesos puguin viure amb dignitat de la seva feina i el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, ha animat els ebrencs a apostar per una nou país on ha demanat que es tinguin en compte les Terres de l'Ebre. "No volem passar d'un centralisme a un altre", ha apuntat.

Pocs dies per una fórmula satisfactòria
El president de l'ANC ha tornat a apuntar que el marge per trobar una solució satisfactòria al dilema de les llistes en favor d la independència de cara al 27S tindrà una solució en pocs dies, màxims 15 dies, ha assegurat. "La gent demana que sumem esforços i que busquem acords però que ho fem ràpid", ha subratllat. Sànchez s'ha mostrat convençut que un cop es defineixin les propostes sobiranistes de les eleccions de setembre i es torni a explicar amb intensitat els beneficis d'una Cataunya independent, els percentatges de les enquestes, que ara indiquen certa victòria dels partidaris al No, "es modificaran" i es tornaran a "reequilibrar posicions per tornar a tenir la majora en favor de la independència a tocar". / Via ACN


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta