5 d’agost del 2015

Albert Salvadó (ERC) critica el pressupost 'ridícul i irrisori' de l'Estat a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El president d’ERC a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha carregat aquest dimecres contra el govern espanyol del PP, després d’analitzar les partides pressupostàries que l’Estat espanyol ha assignat per al territori en els comptes del 2016. Salvadó ha afirmat que "l’assignació pressupostària de l’Estat a les Terres de l’Ebre per al 2016 és ridícula i irrisòria", no només per la quantitat pressupostada, sinó perquè "s’obliden d’emprendre projectes que són imprescindibles, com ara la construcció de l’A7 entre el Perelló i la Jana, com alternativa a la N-340", per a la qual només destinen 150.000 euros, "una autovia que hauria de deslliurar l’N340 del trànsit de vehicles pesants i reduir, així, l’alta sinistralitat que pateix".

Salvadó s’ha referit també a les variants de Gandesa a l’N420 i Corbera d’Ebre, que no consten als pressupostos de l'Estat. El dirigent republicà ha afirmat que la variant de Gandesa, com a mínim, hauria de tenir partida pressupostària després que la Generalitat adjudiqués a finals del mes passat la redacció del projecte constructiu de la variant de Gandesa a la C43, amb la qual hauria d’enllaçar. "És una absoluta vergonya que, després de més d’una dècada de reivindicacions, en els Pressupostos Generals de l’Estat sempre veiem petites partides dels mateixos projectes que no s’acaben mai. No hi ha manera que l’Estat executi projectes que siguin transcendents per al territori", ha afirmat Salvadó.

Quant al trànsit ferroviari, Salvadó ha volgut fer referència al Corredor del Mediterrani entre Castelló i Tarragona, i ha afirmat que "com sempre, caldrà veure en quin grau s’executa aquesta partida, perquè ja sabem que el més habitual és que l’Estat programi uns Pressupostos que no s’executen en un 100 %", i ha incidit en el fet que, a l’estació de l’Aldea, la més concorreguda de la part sud del territori, no hi ha prevista ni una aturada de l’Alta Velocitat.

Pel que fa a inversions en projectes mediambientals, segons Salvadó, "s’ho haurien de fer mirar" perquè, "en un territori amb dos parcs naturals com són el del Delta i el dels Ports, a més de la Reserva de Sebes i la marca Reserva de la Biosfera, l’Estat no hi invertirà ni un cèntim". "La conclusió que n’extraiem a Esquerra Republicana és que ‘si hem d’esperar res de l’Estat que afavoreixi les Terres de l’Ebre, no esperem que sigui res de bo. Només cal veure que, enguany, a la demarcació de Tarragona, la inversió prevista en els PGE 2016 és d’un 14 % menys que per al 2015", ha remarcat. I ha acabat dient que, "ara, el 27S, tenim l’oportunitat de deixar de preocupar-nos pels Pressupostos de l’Estat espanyol per sempre més, decidir des de Catalunya què volem fer amb els nostres diners i gestionar-los des de la vegueria de l’Ebre, que ens donarà l’autonomia que necessitem"./ Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta