11 d’agost del 2015

CiU cedeix un any després a la demanda d’Esquerra de reobrir fonts públiques a Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha procedit a la posada en marxa de fonts públiques que es trobaven en desús al passeig de Ribera, a la plaça Immaculada de Remolins, i a la confluència de la Ronda Reus amb el carrer Despuig, a la zona de l’estació de Renfe, després de revisar-ne el seu funcionament i fer-ne el preceptiu control sanitari. Això ha estat així després que CiU haja acceptat la demanda d’Esquerra per reobrir les fonts i instal·lar-ne de noves en espais públics de Tortosa. En realitat, només ha passat un any des que CiU va rebutjar dues mocions d’ERC i del PSC per reobrir les fonts públiques i instal·lar-ne de noves, tot argumentat que havia tancat l’aixeta de moltes fonts a petició dels mateixos veïns. Un any després, la situació és molt diferent: CiU ja no té majoria absoluta, però després de les municipals va signar un Acord de Governança Estable amb els republicans.

De fet, l'Ajuntament ha informat aquest dimarts que treballa en la implantació de nous punts d'aigua a la plaça dels Dolors, al nucli antic, a la plaça de l'Escorxador, a Remolins, i a la plaça Mestre Monclús i al carrer Migdia, de Ferreries. Aquestes noves fonts són de fundició amb sistema de polsador i línia d'aigua vertical amb reductor de cabdal. Aquest tipus de dispositiu ha estat l'escollit per la seua idoneïtat a l'hora d'evitar poder-ne fer un mal ús.

Ara fa un any, al ple ordinari de l'agost del 2014, tant el grup d’ERC com el PSC van presentar mocions per demanar un pla de millora per reactivar les fonts en desús i instal·lar-ne de noves. De fet, els republicans fins i tot demanaven recuperar l’antiga Font de l’Àngel, una font del 1440 que fa 50 anys va ser reubicada al costat del Palau Oliver de Boteller, al carrer Ciutat, tot i que amb funcions només decoratives. En aquell moment, la majoria absoluta de CiU va rebutjar les dues mocions d’ERC i el PSC, que sí va comptar amb els vots favorables d’Iniciativa-Entesa per Tortosa i del PP, també a l’oposició. La portaveu de l’equip de govern, Meritxell Roigé, va explicar que l’Ajuntament havia inhabilitat moltes fonts a petició dels mateixos veïns, per evitar actituds incíviques, ja que algunes persones hi omplien garrafes per a ús domèstic./ Imatge ERC Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta