7 d’agost del 2015

El Parc Natural dels Ports estrena nous panells interpretatius a l'àrea de la Franqueta



HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- El Parc Natural dels Ports ha estrenat aquest dijous nous panells interpretatius a l’àrea de lleure de la Franqueta, situada al terme municipal d'Horta de Sant Joan. Els plafons faciliten informació sobre el bosquet de xops que envolta l’àrea i el sistema de poda d’alçada que s’hi va aplicar el 2007, a través de textos, fotografies i il·lustracions.

L’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha destacat la importància d’explicar la intervenció que es va realitzar a la poda de xops per evitar la caiguda de branques damunt l’espai de lleure. Aquesta intervenció se va realitzar a través d’una tècnica innovadora al territori que imita els processos naturals de caiguda de les branques. Amb això, es va aconseguir allargar la vitalitat i estabilitat de l’arbre, conservar els punts de nidificació i mantenir les estructures de gran valor ecològic. El darrer pas d’aquesta actuació és la instal·lació d’aquests faristols interpretatius, uns panells que segons Ferràs, han de permetre a la vegada convertir la Franqueta en un espai d’educació i respecte a la natura.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president del Parc Natural dels Ports, Joan Josep Malràs, qui ha destacat la importància que la Franqueta es converteixi en un lloc d’aprenentatge per a tots els seus visitants. L’àrea de la Franqueta és un dels espais de lleure més concorreguts del Parc, molt conegut entre els visitants i amb una important funció social per a la gent dels pobles del voltant./ Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta