4 d’agost del 2015

El pressupost de l'Estat torna a ignorar el tram ebrenc de l'autovia A-7 i oblida les variants de Gandesa i Corbera d'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El pressupost general de l’Estat torna a maltractar el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Tot i que el pressupost puja un 10,7% a Catalunya, amb 1.179 milions d’euros, la inversió estatal prevista per al 2016 a la demarcació de Tarragona serà de 357 milions, un 14,39% menys que enguany. La descontaminació de Flix continua emportant-se el gruix de la despesa de l’Ebre, 55,2 milions, mentre que diverses obres ferroviàries i la finalització de les obres del Corredor del Mediterrani, prevista per a finals d’any, concentren 187,57 milions. En canvi, el pressupost s’oblida de la construcció del tram ebrenc de l’autovia A-7, entre la Jana i el Perelló, que torna a quedar-se amb una consignació de 150.000 euros.

Pitjor encara és el panorama per a les reivindicades variants de la carretera N-420 de Gandesa i Corbera d’Ebre, que directament és queden sense partida. En canvi, s’invertiran cinc milions en renovar el ferm de vint quilòmetres de la mateixa carretera entre Móra d’Ebre i Marçà, al Priorat.

També es destinen 13,58 milions a l’A-27, l’única gran obra que avança a la demarcació. A més, Foment ja inclou la previsió de connectar aquesta autovia amb l'AP-2 a Montblanc, cap a l’any 2019.

L'Estat també destina 3,67 milions al magatzem temporal individualitzat de la central nuclear d'Ascó i uns altres 885.000 euros per a un projecte de contenidors de la central nuclear de Vandellòs I, que també continua rebent una petita partida corresponent al seu desmantellament.

El Port de Tarragona, per la seva banda, es beneficia de 34,78 milions, entre els quals destaquen 13,25 milions en matèria d'accessibilitat ferroviària i 4,02 milions en matèria d'accessibilitat viària. L'Aeroport de Reus rep 1,38 milions per tal d'efectuar-hi diverses millores. En un altre ordre de coses, els comptes també mantenen 150.000 euros per al desviament de la façana marítima de Tarragona o 500.000 euros per a la climatització del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). En canvi, la catedral de Tortosa es queda el 2016 sense dotació pressupostària. /Imatge Ministeri d'Hisenda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta