13 d’agost del 2015

En marxa les obres del nou embarcador fluvial de Tortosa, al costat del mercat municipal



TORTOSA (Baix Ebre).- Tortosa ha iniciat fa poques setmanes les obres del nou embarcador fluvial de la ciutat, davant del Mercat Municipal. Es tracta d’una de les actuacions finançades amb els diners que es van recaptar de la taxa turística al conjunt de les Terres de l’Ebre. En concret, s’han destinat 91.000 euros dels 785.000 euros que es van recollir i que el Consell Comarcal del Baix Ebre s’encarrega de gestionar amb la finalitat de dinamitzar els atractius del territori i impulsar el turisme. El termini d’execució de l’obra és de tres mesos. El nou embarcador donarà servei públic a la navegació d’oci, turística i esportiva per l’Ebre. Pel que fa a l’estructura, es preveu un pantalà flotant, de 2,5 x 12 metres, que s’instal·larà més al sud, a l’altura de la plaça de Barcelona, al peu d’una rampa d’accés condicionada en les últimes obres de millora de la façana fluvial.

L’embarcador quedarà unit a la riba del riu amb una passarel·la de 2x5 metres articulada amb superfície lliscant sobre la plataforma de formigó. A més, l’obra també inclou la prolongació cap al nord del passeig fluvial que comença al Club del Rem i que suposa una llargada de 70 metres. L’Ajuntament ha introduït com a millora al projecte el condicionament de les dues rampes de baixada al riu, situades davant del Mercat, on també s’incorporen escales i barana de seguretat.

Fins ara l’embarcador s’havia situat a Remolins, a l’altura de l’antic escorxador, un espai que dificultava el funcionament d’aquest equipament a causa de les forts corrents que hi ha en aquest tram del riu. A banda de les millores de seguretat en aquesta nova localització, amb el nou embarcador també es vol potenciar la navegació d’esbarjo al riu Ebre i convertir Tortosa en parada obligatòria.

L’Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) també participa en el projecte. En concret, s’encarregarà del dragatge des del canal de navegació i fins a l’embarcador. Actualment hi ha un calat de poc més d’un metre, i cal arribar fins al metre i mig per facilitar l’accés als llaguts i altres embarcacions que s’apropin fins al nou embarcador./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta