24 d’agost del 2015

Gandesa enllesteix la rehabilitació interior del Palau del Castellà

 

GANDESA (Terra Alta).- Gandesa ha enllestit la rehabilitació del interior del Palau del Castellà. Divendres passat, el conseller de la presidència, Francesc Homs, va presidir la jornada de portes obertes a la rehabilitació del Palau i antiga presó. El Palau del Castellà és Bé Cultural d'Interès Nacional des de 2009. Aquest edifici medieval, també anomenat La Presó o Casa de la Castellania, ha viscut alguns dels esdeveniments més importants de la història de Catalunya. Es considera que el Palau va ser inaugurat amb motiu de la reunió del Capítol General de l'Orde del Temple del 1225 mentre que el 1338 s'hi van celebrar les Corts Generals de la Corona d'Aragó, presidides pel rei Pere III el Cerimoniós. L'any 1609 l'edifici es va modificar i va passar a ser la Sala del Delme, on es pagava a l'església, al rei o a altres senyors la desena part de la collita. El 1841, amb la creació del partit judicial de Gandesa, l'edifici va passar a ser presó fins a l'any 1960.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, va explicar que la rehabilitació del Palau del Castellà forma part del Pla director per a la recuperació de la memòria històrica del municipi. L’edifici serà ara un espai cultural polivalent. També Francesc Homs va voler posar de relleu la importància de la història de Gandesa. En aquest punt, Homs va dir que cal tenir present que la pròpia història és expressió de la nostra identitat, i que cal projectar-la tal com és. L’alcalde de Gandesa va avançar que en futures fases de rehabilitació del Palau del Castellà s’actuarà a la façana i el seu entorn. El Palau del Castellà encara conserva la gran sala interior i part de les cambres d'origen medieval./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta