16 d’agost del 2015

Germà Bel: 'El 27-S els catalans ens juguem la possibilitat de ser els responsables del nostre futur'


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El cap de llista per la demarcació de Tarragona de la candidatura Junts pel Sí, Germà Bel, ha visitat aquest dissabte el mercat de l'Ametlla de Mar, acompanyat dels també candidats ebrencs Lluís Salvadó i Meritxell Roigé. Bel ha afirmat que el proper 27 de setembre els catalans i les catalanes es juguen la possibilitat de ser "els responsables" del seu futur, "i deixar de trencar-nos el cap contra una paret per intentar canviar coses que ha estat impossibles de canviar". El candidat ha posat com a exemple d'aquesta situació de deixadesa per part de l'Estat el tram ferroviari de via única de Vandellòs, que mai s ha acabat, i que connecta les nuclears i les químiques.

També ha recordat la situació actual de la carretera N-340 amb una càrrega de vehicles diaris de prop de 20.000, dels quals entre 30% i 40% són camions, mentre a altres llocs de l'Estat es desdoblen autovies amb una mitjana de 3.000 a 4.000 vehicles diaris, i sense camions. Davant d'aquests exemples, Bel ha advertit que el 27-S "ens juguem tenir futur, assumir la responsabilitat de les decisions pròpies, deixar de donar la culpa als altres i ser responsables del nostre futur".

Pel candidat, la clau és la independència, un instrument que dóna la possibilitat de prendre les pròpies decisions i responsabilitzar-te del teu futur. Per fer efectiva la independència, Bel ha demanat conèixer quina és la història dels països del nostre entorn amb més tradició democràtica i veure quines són les pautes més comunes a l'hora d'aprovar una constitució. "A les democràcies assentades", ha dit, "el normal és aprovar-la mitjançant una majoria absoluta de l'òrgan que aprova el text que estableix el fonament d'un país, que és un Parlament, i també de la majoria de ciutadans a l'hora de votar el text constitucional". "Cal mirar més a França i als Estats Unts que no pas a Albània, i veure quines majories són requerides per a cada pas d'un procés de creació d'uns fonaments constitucionals propis", ha advertit Bel. Segons el candidat de Junts pel Sí, "estem davant d'unes eleccions que si els catalans així ho volen tindran la voluntat d'elaborar els edificis d'un nou principi constitucional de Catalunya, i això, com a qualsevol lloc, s'aprova per la majoria absoluta dels seus parlamentaris i després amb la votació d'un text constitucional"./ Imatge Junts pel Sí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta